sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi

Yli 30 ruokablogia osallistuu Hävikistä herkuksi -tempaukseen, jossa näytetään, miten tähteistä ja jääkaapin nurkkaan unohtuneista aineksista saa tehtyä herkullista ruokaa. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n tuoreen arvion mukaan ruokahävikki on Suomessa 330–460 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa vuodessa.

Roskiin päätyy ruuan lisäksi paljon muuta sellaista, jota voisi hyödyntää monella tavalla. Haastan meidät käsitöistä ja askartelusta innostuneet käyttämään käsitöissä ja askarteluissa materiaalina roskiin heitettyä tai sinne yleensä päätyvää tavaraa. Moni käyttääkin jo kierrätysmateriaalia, mutta varmasti on vielä paljon roskaa hyödyntämättä.


Kutsukortit papan 90-vuotissynttäreille. 
Pohjakartonki kaupasta 
vessapaperipakkausten välistä.


  • Kartonkia kortteihin saa esimerkiksi kauraryyni- ja riisipakkauksista sekä kaupoista vessapaperipakettien välistä.
  • Aikakauslehdissä ja mainoksissa on kuvia ja väripintoja, joita voi hyödyntää askartelussa.
  • Puhki kuluneissa vaatteissa ja lakanoissa on yleensä paljon hyväkuntoista kangasta, josta voi ommella uusia vaatteita ja asusteita.


Näet lisää kierrätysvinkkejä Hääräämön kierrätyssivulta.

8 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Viimeksi juuri tänään mietin, että mistä saisin tuollaista kortteihin käyttämääsi paksua pahvia. Ostaa ei millään viitsisi vaan mieluummin tosiaan kierrättäisi :)

Oletko pyytänyt ko. pahveja kaupasta vai napannut vaan pakkausten välistä? En muista koskaan sellaisia kaupassa nähneeni...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Prismoissa ja muissa isoissa kaupoissa on tuollaiset kartongit vessapaperipakkausten välissä. Kassalla kysyn muodon vuoksi, että nämänhän oli ilmaisia? :) Tuo kartonki ei ole kovin paksua, mutta mielestäni kortteihin kuitenkin tarpeeksi tukevaa. Kauraryynipakkausten yms. kartonki sen sijaan on tukevaa, mutta kuvapuolelle pitää liimata sitten jotain.

sinisukka kirjoitti...

Jess! Otan haasteen riemuiten vastaan, sillä se on periaatteeni ollut jo vuosia, ettei mitään hävitetä suotta :)Ihanaa, kun muutkin on samalla asialla!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hyvä hyvä, Sinisukka!

Matkatar kirjoitti...

Ompas sinulla mukava blogi, täältähän löytyy vaikka mitä mielenkiintoista!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Matkatar! Tervetuloa lukijaksi!

Hanna kirjoitti...

Pitääkin alkaa syynätä tuota vessapaperihyllyä ihan uudella silmällä, en ole tuollaisia pahveja huomannutkaan :) Askartelussa voi käyttää vaikka mitä kierrätysmateriaalia ja nopeasti huomaa että kiinnittää huomioa pakkausmateriaaleihin yms ihan toisella tavalla! mm paitojen henkarinauhat on kaunista ohutta silkkinauhaa ja korttiaskarteluun juuri sopivaa materiaalia!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Totta, minäkin olen kerännyt noita nauhoja, mutten ole vielä paljon käyttänyt niitä.