sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Lasinaluset kahvipussista
Sain vuosi sitten tyhjiä kahvipusseja yhdeltä ystävältäni, sillä minähän askartelen kierrätysmateriaalista vaikka mitä. Kiitokset Mäki-Mattilan emännälle! En ollut tehnyt mitään kahvipusseista aiemmin, mutta nyt hiljattain huomasin Kiertoidea-blogissa ohjeen kahvipakettien silitykseen ja päätin kokeilla. 


Tein eilen lasinalusia Juhla Mokka -pusseista. Avasin pussit, pesin ja kuivatin ne. Laitoin kaksi pussia nurjat puolet vastakkain ja silitin leivinpaperin läpi (leivinpaperi myös alla). Laitoin pussit eri päin, siis toisen yläreuna toisen alareunaa vasten, niin sain kaksi alusta, jossa on kahvikupin kuva jne. Sain yhdestä silitetystä arkista kuusi 9 cm x 9 cm kokoista lasinalusta (kuva alla).

Jämäsuikaleista ompelin kaksi vähän pienempää lasinalusta (kuvat yllä). Laitoin suikaleet aivan vierekkäin ja ompelin leveällä siksakilla kiinni toisiinsa. Kapeasuikaleisen alusen suikaleet ovat vähän liian kapeita, ja alunen kupristelee. Kolmesta melkein 3 cm leveästä suikaleesta tehty alunen pysyy hyvin suorana.Kuvissa oleva pöytä näkyy paremmin täällä.

8 kommenttia:

Henttu kirjoitti...

Vau, tosi hienot!

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Hauskoja! Mukavaa helluntaita :)

Matkatar kirjoitti...

Ompas hienot!

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Kiva kun jätit kommentin mulle. Nuo paloista tehdyt ovat paljon mielenkiintoisemman näköisiä, minunnkin pitää vielä kehitellä tuota ideaa. Yhden tuollaisen alusen reunaan tikkasin pienen palasen, se oli jo heti ilmeikkäämmän näköinen.

Näitä pitää väsätä lisää :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Lea, joo lisää kahvipussiaskarteluja! :)

Hyvää helluntaita!

Pipari kirjoitti...

Hienot.

Hanna kirjoitti...

Suurkeittiöpuolella on muutes sellaisia 100g valmisannospusseja, joissa on vain kupin kuva mutta muuten kaunista tyhjää pintaa loppupussukka eikä tekstejä ollenkaan! Mulla on niitä jo keräyksessä, pitääpä kokeilla mitä niistä synty :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista Pipari ja Hanna! Hyvä tietää, että on tuollaisia valmisannospusseja, jospa jostain kyselisin.