tiistai 28. elokuuta 2012

Syke nousee taidemuseossa
Rovaniemen taidemuseossa saa hien pintaan, kun teoksiin tutustumisen lomassa käy pelaamassa interaktiivista ArtUs-peliä. Leikkivälinevalmistaja Lappsetin kehittämän SmartUs-pelin kuvataide- ja musiikkiversio on suunniteltu tähän taiteiden talo Korundissa sijaitsevaan taidemuseoon. 

Näyttöruudun yhdeksää neliötä vastaa lattiassa oleva 3 x 3 ruudun ruudukko. Lattian ruudulle hyppäämällä tai astumalla pelaaja valitsee kyseisen ruudun näytöltä. Pelivaihtoehtoja on yhdeksän. Voit muun muassa sekoittaa värejä tai tunnistaa sinfoniaorkesterin soittimia. Keräämällä korkean pistemäärän rumpujensoittopelissä syke nousee varmasti.

ArtUs-peli sijaitsee entisen lipunmyynnin kohdalla. Nykyään paikkaan pääsee kulkemalla alakerran näyttelysalien läpi. Peli on ennen taidekasvatustilaa yläkertaan johtavien portaiden luona.

Osa peleistä on vaikeita, ja niihin on luvassa kuulemma vielä pieniä muutoksia.
Töpselipiilo


Kun taidemuseovierailu työpajoineen on päättynyt, ope jää pelaamaan - ihan hetkeksi.

(kuvat kännykameralla)

sunnuntai 26. elokuuta 2012

perjantai 24. elokuuta 2012

Rovaniemen Wanhat Markkinat 2012
Jee, tänä viikonloppuna (24. - 26.8.2012) on Rovaniemen Wanhat Markkinat! Vanhalla torilla sekä Jätkänpuistossa on paljon ohjelmaa ja syötävää. Kävin tänään illansuussa kiertelemässä markkinoilla. Söin suklaapäällysteisen omenan, join smoothieta ja ostin virolaista juustoa. Nautin auringonpaisteesta ja tuttujen tapaamisesta. Moni paikallinen suunnittelija ja käsityöläinen on mukana markkinoilla myymässä tuotteitaan.


Fobia-tuotteiden suunnittelija Jenni-Liisa Yliniva


Martti Rajalan tuohitöitä näet lisää täältä.

Henna Kelloniemi ja White Zebra
Kreetta Poikelan (oik.) Polkka-tossuista 
kuvia Hääräämössä täällä.
Ja kukaan ei varmaan huomannut kuvissa mitään eroa muihin Hääräämön valokuviin (minä en ainakaan). Otin nämä kuvat 3,2 megapikselin kännykkäkameralla.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Taskulliset olohousutInnostuin vaateompelusta viime keväänä, mutten oikein löytänyt mieleisiä kankaita kirppareilta enkä kangaskaupastakaan. Viime lauantaina tein hyviä löytöjä Tornion Eurokankaasta, joka oli muuttanut På Gränsenille edellisenä päivänä. Sieltä ostin mm. tämän ruskean puuvillakankaan, jossa on vähän elastaania. Tein siitä Joka tyypin kaavakirjan (osa I) kaavoilla leveät housut. Piirsin taskut itse, mutta muuten ompelin aivan ohjeen mukaan, paitsi että laitoin resorin vyötärölle. 
Olen viimeksi ommellut vaatteita yläasteaikoina, siis lähes 20 vuotta sitten. Toki joitain vaatteita olen tehnyt sen jälkeen ilman kaavoja, kuten hameita (näet ne täältä, täältä ja täältä). Seuraavaksi tekisi mieli ommella jonkinlainen tunika.

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kangaskollaaseja Haaparannalla
Näin Haaparannalla Folkets Husin portaikossa hienon kangaskollaasikokonaisuuden. Se on suuri (vertaa alimman kuvan alareunassa näkyviä ihmisiä). Kangaskollaaseja näin samoilla seuduilla aiemmin Suomen puolella täällä.


Tervetuloa Hääräämön lukijoiksi Sari ja Minttu!

torstai 16. elokuuta 2012

Egyptiläinen kierrätyssormusOstin kierrätysmateriaaleista tehdyn sormuksen egyptiläisestä basaarista pari viikkoa sitten käydessäni Saksassa. En tiedä, onko sormus tehty klemmarista vai jostain muusta sen tyylisestä. Sormuksen kokoa voi säätää, sillä materiaali on taipuisaa.

maanantai 13. elokuuta 2012

Lahjapaperi vanhasta kirjastaPaketoin kaksi pientä lahjaa vanhan ruotsinkielisen kirjan sivuihin. Olen saanut kirjat varmaankin jostain kirpparilta ilmaiseksi. Yhdestä kirjasta olin jo repinyt sivuja irti, mutta projekti oli jäänyt kesken. Noille irtosivuille tuli nyt käyttöä. Lahjanarukin on jo kertaalleen käytettyä.
Terveiset Lapin vasemmanpuoleisesta liikenteestä:lauantai 11. elokuuta 2012

Seinämaalauksia Oldenburgissa


Ympäristötaide- ja seinämaalausterveiset Oldenburgista, Pohjois-Saksasta:


Liikennevalotolpan neulegraffitista lähikuva täällä
Tervetuloa uusi lukija Ellin Tyttö!

torstai 9. elokuuta 2012

Kenkien korjaus


Kuvan otti sveitsiläinen ystäväni Monika, 2009


Ostin El Naturalistan kengät kesällä 2008. Ne ovat kaikkien aikojen paras kenkäostokseni: varpailla on paljon tilaa, ja kengät ovat kaikin puolin hyvät jalassa. Tarrakiinnityksen olen korjauttanut kerran suutarilla, ja kovan käytön seurauksena nämä uusitutkin tarrat laiskistuivat viime keväänä. Nyt suutari laittoi remmeihin nepparin sekä paikkasi pohjasta reiän, josta oli alkanut kuulua suhinaa.

Neppariajatus tuntui ensin vieraalta, sillä kengistä näkee, että ne on korjattu. No, nyt ajattelen, että onkin hienoa omistaa niin hyvät kengät, että pikkuviat korjauttamalla niiden käyttöikä pitenee merkittävästi. Kengät ovat palvelleet neljän kesän lisäksi neljänä talvena töissä sisäkenkinä, ja toivottavasti kestävät vielä pitkään.

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Neulegraffiteja Oldenburgissa


Näet tämän neulegraffitin kokonaan täältäTerveiset Pohjois-Saksasta! Tulin tänään vajaan kahden viikon reissusta Bremenin lähellä sijaitsevasta Oldenburgista (joo, edelliset postaukset ajastin). Kaupungin keskustassa oli monia näyttäviä neulegraffiteja.


Henuli, tervetuloa Hääräämön lukijaksi!