maanantai 21. lokakuuta 2019

Leikkiruokadonitseja vanhoista sukista + lumiset terveiset Pallakselta


Leikkiruokadonitseja vanhoista raidallisista sukista


Tein vanhoista lasten sukista leikkiruokadonitseja Kangaskorjaamolla-blogin ohjeella. Tämän helpommaksi leikkidonitsien ompelu tuskin voi enää tulla.

Yllä olevaan paksuun donitsiin laitoin sisälle vanhan oman sukkani, kun taas ohuessa donitsissa ei ole ylimääräistä täytettä.Leikkiruokadonitsit

Näin kuvasin luonnonvalostudiossa:Leikkiruokadonitsien kuvausolosuhteet


Minulla on hyvä paikka ottaa tuotekuvia olohuoneemme nurkassa. Valoa tulee kahdesta suunnasta isoista ikkunoista. Kuvaan usein lattialla, jotta valo tulee riittävän ylhäältä. 

Luonnonvalostudio-termi saattaa viedä ajatukset hienompaankin studioon, mutta minun versionikin on oikein toimiva :)

Kuvausalustoina minulla oli tällä kerralla kaksi vanhaa tietosanakirjaa. Käsittelin kuvat kevyesti Lightroomilla.Lumiset terveiset Pallakselta:
Olen ihastuksissani ihmetellyt viime päivinä tätä Muonion alkutalvea. Tuntuu, kuin olisin hypännyt aikakoneella helmikuuhun. 
Tämän aamupäivän pikkupatikoinnilla Pallaksella aurinko paistoi ihanasti. Luontopolulla (joka on osittain Hetta-Pallas-reitin pää) oli kuljettu viime päivinä aika paljon, niin tamppaantuneella polulla oli hyvä vetää taaperoa pulkassa.

Eilen aamupäivällä Muoniossa oli pakkasta -1 °C, ja tänäänkin yli -10 °C. Virallinen lumimäärä nyt on 9 cm, mutta huomiselle on luvassa runsastakin lumisadetta.

maanantai 7. lokakuuta 2019

Näyttävä kirjontakuvio farkkujen reiteen peittämään revennyttä kohtaa


Mustalla ja valkoisella puuvillalangalla kirjottu kuvio farkkujen reidessäTein farkkujeni reiteen näyttävän kirjontapaikkauksen niillä langoilla, joilla olen korjannut myös ikuista neuletakkiani.Kirjomalla korjatut farkut


Ompelin farkkujen nurjalle puolelle reilun kokoisen paikkakankaan vanhoista farkuista. Housut olivat jalassani, kun kirjoin koristeita valkoisella sekä mustalla puuvillalangalla.Vanhoista farkuista paikkakangas nurjalle puolelleOn näitä housuja aiemminkin korjattu:


Haaroista paikatut farkut


Farkkujen haaroihin olisin saanut melko huomaamattomat korjaukset niin, että olisin valinnut housujen värisen paikkakankaan ja ompelulangan.

Farkkujen huomaamattoman korjauksen ohjevideon näet täältä (klik).Revenneen reiden lähtötilanne:Farkkujen reidessä revennyt kohtaHääräämön käsitöiden lisäksi Instagramista näet myös luontokuvia Tunturi-Lapista, käy toki katsomassa (klik)!