tiistai 28. tammikuuta 2014

Farkkutossut


Farkkutossut fleece-vuorilla


Ompelin tossut vanhoista farkuista. Hyödynsin housujen tikatun sauman laittamalla sen koristeeksi jalkapöydän päälle. Vuorin tein on fleecestä.

Tulostin tossujen kaavan pari vuotta sitten netistä. En muista osoitetta valitettavasti. Seuraaviin tossuihin ajattelin hakea muotoa kärkeen 21st Century Dressmakers -blogin tossujen tyyliin rypyttämällä (klik).


Olen kai aika tosissani tekemässä lisää tossuja, sillä yhtenä yönä suunnittelin tossukaavan muokkausta unissani. Herätessäni aamulla muistin suunnitelmani, mutta totesin mallin olevan liian lastentossumainen. Jään odottamaan, tulisiko tulevina öinä käyttökelpoisempia ideoita..Valokuvausvinkki
Salaman softboksia käytin vain heijastimena.
Salamassa siis ei ole valoa, vaan softboksi 
heijastaa ikkunasta tulevaa valoa avaten
eli vaalentaen varjoja.

Näin kuvasin:


Olin ajatellut kuvata nämä tossut käyttäen kahta studiosalamaa, mutta kesken muiden tuotteiden kuvauksen salamani eivät enää yhtäkkiä toimineetkaan. Kuvasin tossut luonnonvalossa ikkunan alla pilvisenä päivänä, jolloin valo on mukavan pehmeä.

Avasin varjoja heijastimella, joka on toisen salaman softboksi. Heijastimeksi käy mikä tahansa valkoinen pinta. Minulla on softboksi jalustassa, joten sitä on kätevä käyttää. Varjoja olisi saanut jäädä valkoiseen alustaan. Minulla oli heijastin liian lähellä, niin se söi varjot. Tossujen sisälle se toi valoa toivomallani tavalla.

Käsittelin kuvan todella kevyesti. En syvännyt sitä eli en poistanut taustaa. Valotin kuvan niin, että valkoinen alusta näyttää valkoiselta.

Valotusaika oli pitkä: 3.2 s (eli yli 3 sekuntia), aukko f/11 ja ISO 200. Kamera oli jalustalla, ja tärähdyksen välttämiseksi käytin itselaukaisinta. Kameran histogrammista on kätevä katsoa, miten valotus on onnistunut, ohjeen näet täältä (klik).

perjantai 24. tammikuuta 2014

Jämälankasukat ja norjalainen räsymatto

Yksityiskohta: jämälankasukat


Käydessäni kylässä yhden ystäväni luona huomasin, miten ihanasti hän sointuu keittiönsä mattoon. Maton hän on ostanut Norjasta, ja joku hänen tuttavansa on neulonut hänelle jämälankavillasukat.Jämälankasukat ja norjalainen räsymatto


Jämälankasukat ja norjalainen räsymatto


Minun ei tule käytettyä tällaisia värejä, mutta huomaan tykkääväni näistä väreistä ja väriyhdistelmistä.

lauantai 18. tammikuuta 2014

Lapaset villatakistaLapaset vanhasta villapaidasta


Lapaset vanhasta villapaidasta


Lapaset vanhasta villapaidasta: vuori


Lapaset vanhasta villapaidasta


Nämä lapaset näkyivät jo edellisen postauksessa swantsien kanssa. Villatakista jäi juuri ja juuri sen verran neulosta yli tehtyäni siitä ensin villahousut, että sain ommeltua nämä lapaset. Toisen kämmenkappaleen jouduin tekemään kahdesta palasta.


Tein vuorin college-neuloksesta, jonka nurjan puolen laitoin ihoa vasten. Kämmenkappaleeseen laitoin vanua ja kämmenselkään windstopperia, joka jäi yli äidille tekemistäni swantseista. Villapaita, josta tein hänelle housut, oli vuoritettu windstopperilla. Puuvilla ei ole läheskään yhtä lämmin vuorimateriaali kuin esimerkiksi fleece tai villa.Lapaset ja swantsit vanhasta villapaidasta

Näet hiljattain tekemäni toiset lapaset täältä.

Edit: Lapaskaava ja -ohje löytyy Tehtaamo-blogista.

maanantai 13. tammikuuta 2014

Swantseissa Kemijoen jäällä

Ompelin kirpparivillatakista (5 ) swantsit (sweater pants). Pujotin jalat hihoihin ja otin neulosta sisään sieltä missä sitä oli liikaa. Vyötärölle pujotin kuminauhan kuten aiemminkin tekemiini swantseihin, jotka näet täältä ja täältä. Neulosta jäi sen verran yli, että sain tehtyä siitä lapaset. Toiseen kämmenkappaleeseen täytyi tosin laittaa jatkopala. Lapaskaava on Mallikelpoinen-blogista. Edit: Lapasista lisää täällä.

Toissapäivänä täällä Rovaniemellä - ja varmaan muuallakin - oli ihanan aurinkoinen ilma, ja kuvasin uusia vaatteita erään ystäväni päällä Kemijoen jäällä. Hänellä oli jalassaan Norjasta ostetut hylkeennahkakengät. Kiitos mallille!Hääräämö täytti vuoden alussa kolme vuotta. Teitä lukijoita on kirjautuneena 450, ja vierailulaskurissakin on jo yli 450 000 käyntiä. Facebookin kautta Hääräämöä seuraa yli 260 henkilöä. Kiitos teille kaikille! Kuten kliseinen sanonta kuuluu, ilman teitä blogia ei olisi näin kiva kirjoittaa. 

Laitan nyt about vuoden viiveellä eteenpäin Hyvän mielen haasteen, jossa lupaan lähettää jotain itse tehtyä kolmelle ensimmäiseksi ilmoittautuvalle. Ilmaise halukkuutesi osallistua haasteeseen tämän postauksen kommentteihin ja laita sitten hyvä kiertämään. Alunperin haasteen ohjeissa oli lähettää kotitekoista viidelle, mutta ressin ehkäisemiseksi vähensin määrää. Lienee OK? Nappasin haasteen Aarnilintu-blogista.

perjantai 10. tammikuuta 2014

Rimpsulaukku äidille ja tyttärelleOmpelin 1,5-vuotiaalle neidille ja hänen äidilleen samistelulaukut. Ostin laukuissa käyttämäni kankaat viime syksynä Sisustusliike Vasasta (ent. Takkaporo), joka sijaitsee Kittilässä Osuuspankin talossa K-kauppaa vastapäätä. 

Pitsin olin ostanut aiemmin kirpparilta. Laukkujen mallin suunnittelin kankaita leikatessani. Olisi varmaan hyvä laittaa mittoja ylös siltä varalta, että jos tuote on toimiva, samoilla mitoilla voisi tehdä uudemman kerran. No, ne lappuset kuitenkin häviäisivät.

Tein pieneenkin rimpsulaukkuun rusetin, mutta siitä tuli epäsiisti, niin en kiinnittänyt sitä laukkuun ollenkaan.

Lähetin nämä pitsilaukut lahjaksi postitse. Laitoin laukkujen sisään pikkulahjat. Laukut toimivat lahjojen pakkauksena pakettinarun pitäessä paketit kasassa. Lähetin näiden lahjojen lisäksi samassa paketissa vähän muutakin. Tapani mukaan laitoin postimaksun merkkeinä:

Mie niin tykkään suomalaisista postimerkeistä.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Tuliaiseksi lapaset DIY


DIY lapaset


Vein tuliaiseksi lapastentekopaketin ystävälleni, joka järjesti DIY-henkisen kokoontumisen loppiaisviikonloppuna. Materiaalit ovat kierrätettyjä resoria lukuunottamatta. Sinertävä neulos on puhki kuluneesta ohuesta villapaidasta. Fleecevuori on pienestä peitosta, jota ei parin tahran vuoksi voinut viedä kirpparille. Turkoosi pitsi on kirpparille kelpaamattomasta paidasta. Turkoosin pitsin ajattelin näissä lapasissa kämmenselkäkappaleeseen sinisen villaneuloksen päälle.DIY lapaset


Paketoin lapasiin tarvittavat kappaleet sellofaaniin. Alimmaiseksi laitoin kaurahiutalepaketista leikkaamani kartongin, jotta pakkaus pysyy paremmin koossa. En peittänyt paketin alle jäävää kuvaa ja tekstiä, mutta niin toki voisi tehdä, jos lahjan saaja ei olisi erityisen innostunut kierrätysmateriaaleista.

Minun tekemäni lapaset näet täältä.

Edit: Lapasten kaavanpiirto-ohjeen löydät Tehtaamosta.

Taustakuvan löysin googlaamalla Freebies-sivustolta

Kuvankäsittelyohje taustan lisäämiseen löytyy Simple as that -blogista. Ohjeessa on käytetty Photoshopin versiota CS4, mutta uudemmat versiot ovat näiltä säädöiltään samanlaiset. Gimpilläkin pystyy tehdä tuolla ohjeella.

torstai 2. tammikuuta 2014

Farkkukassi


Ompelin farkkujen lahkeista kassin. Leikkasin takataskun irti ja ompelin sen kassin julkisivulle. Laitoin heijastinnauhaa taskun saumaan.

Farkkujen lahkeet olivat melko kuluneet. Vahvistin kassinsuun kuluneimmat kohdat ompelemalla nurjalle puolelle farkkukankaasta paikat. En tikannut kovin tiheään, jotta kuluneisuus näkyy.