perjantai 28. elokuuta 2015

Häälehden lööpit


Häälehden lööppi

Tein neljä erilaista häälehden (klik) lööppiä häihimme A3-koossa. Lööppejä laitettiin juhlapaikan eteiseen, vessoihin sekä lasten leikkihuoneeseen. Nämä kuvat ovat vanhempieni mökin puuceestä, jonne laitoin lööppejä häiden jälkeen esille.Häälehden lööpit

Häälehden lööpit

Häälehden lööppi


Leikkasin ohuehkosta pakkauspahvista lööppien kokoiset palat ja laitoin ne lööppien taakse. Mies niittasi ne puuceen seinään.

Olen ollut laiska kuljettamaan mukanani kameraa viime aikoina. Onneksi kännykkä 3,2 megapikselin kameroineen on aina matkassa. "Paras kamera on se, joka on mukana."

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Tee maukas lisäaineeton mehujää melonista


Ohje: Mehujää melonista

Tein kuumien kesäpäivien varalle mehujäätä keltaisesta vesimelonista. Muutkin melonit soveltuvat tähän. Tökkäsin puolikkaan grillitikun noin 2 cm:n paksuiseen meloniviipaleeseen. Pakastin viipaleet lautasella. 


Mehujää melonista


Syöntimukavuutta lisäisi se, että tikkua ei olisi työnnetty kovin pitkälle hedelmälihaan. Vielä miellyttävämpi olisi, jos tikkuina olisi sellaiset litteät pyöreäpäiset jätskitikut. Tai oikeastaan nämä mehujäät eivät välttämättä tarvitse tikkua lainkaan.


torstai 13. elokuuta 2015

Puuhavihko lapsille häihinKokosin lapsille puuhavihkot häihimme. Jokaisella lapsella (reilut 30 alaikäistä) oli ikäkauteensa ja osittain myös mielenkiinnonkohteisiinsa sopiva A4-kokoinen monistenippu. Nuorimmilla oli värityskuvia, ja isommilla erilaisia sokkeloita, sudokuja, yhdistä pisteestä pisteeseen -tehtäviä, vitsisivu yms. Lukutaitoisille lapsille laitoin puuhavihkoon myös hääbingon, joka oli aikuistenkin häälehdessä (klik).

Keräsin Pinterestiin (klik) linkkejä erilaisiin tehtäviin, joita laitoin puuhavihkoihin.

Kanteen tekstasin lapsen nimen, ja puuhavihko toimi myös paikkakorttina. Nimen kehykset löysin netistä. Kehyksiä löytyy paljon mm. hakusanoilla "free clipart frame images". Kansilehden alareunaan laitoin tekstin aikuisten häälehden kannesta. Vihkot oli tarkoitus laittaa rullalle valkoisella satiininauhalla, mutta pussi, jossa satiininauha oli, oli joutunut hukkateille. Sitä ei ole löytynyt vieläkään.

Laitoin vihkoihin myös kuvia hääautostamme:


Hääauto Volvo Amazon talvehtii 2014 - 2015

torstai 6. elokuuta 2015

Häälehti


Häälehti


Painatimme A4-kokoisen 20-sivuisen häälehden vieraillemme. Lapsille tein puuhalehdet, jotka esittelen tässä lähiaikoina (edit: näet puuhavihkot täältä). Lehdet olivat valmiiksi pöydissä vieraiden tullessa juhlapaikalle. Niille perheenjäsenille, jotka eivät saaneet lehteä eikä lasten puuhalehteä, oli hääbingo, joka löytyy myös lehden takakannesta. Annoimme siis yhden lehden per talous.

Ohjelman ja menun kehykset ovat The Graffical Muse -sivustolta: täältä ja täältä.

Jokainen sai häissämme salatehtävän (klik). Minusta vaikuttaa Häät2015-ryhmää Facebookissa seuranneena, että salatehtäviä tehdään monissa häissä tänä vuonna. Meillä salatehtävä ohjeistettiin hääjuhlan alussa, ja häälehden pääkirjoitussivulla oli lisäksi kirjallinen tehtävänanto:

Tunturissa & Mökkeilyä


Häävieraiden esittelyLapsuuskuvia


Laitoin häälehteen myös hääautomme esittelyn. Volvo Amazon on ollut mieheni lapsuudenperheessä koko historiansa ajan, vuodesta 1967 lähtien. Löysin kuvia autosta 1970- ja 80-luvulta appivanhempieni albumeista.


Häävisa: Kuinka hyvin tunnet hääparin rakkaustarinan?
Häävisa käytiin läpi kilpailuna häissä.Hääbingo


Laitoin lehden takakanteen hääbingon. Eläväpintainen ruskea tausta on netistä, kuten myös bingoruudukon koristeellinen kehys. En muista tarkalleen, mistä ne löysin. Samaa ruskeaa taustaa käytin myös takakannen kääntöpuolella häävisan taustana.

Olin lukenut muiden kokemuksia hääbingosta netistä. Jotkut kertoivat, että bingot olivat olleet aivan liian helppoja, ja ihmiset saivat bingoja tosi pian. Passailin bingolapun tekstit niin, että bingoa ei ole mahdollista saada alkuillasta. Jokaiselle riville laitoin asian, joka tapahtuu vasta hääjuhlan loppupuolella. No, nuo kaksi vasemmanpuoleista punaisella merkittyä kohtaa voi saada rastitettua jo aiemminkin:


HääbingoTein häälehden Wordillä. Se oli aikamoista askartelua. Motivaatio opetella käyttämään jotain taitto-ohjelmaa nousi kovasti.


Hääräämön hääaiheiset postaukset näet kootusti Häät-välilehdeltä (klik).