maanantai 27. kesäkuuta 2022

Ikuisessa neuletakissa Pohjois-Norjassa 2022
Ikuisessa neuletakissani alkaa olla jo useampaa väriä. Ruukaan ostaa uuden lankakerän joka kesä. Viime kesästä lähtien olen korjannut neuletakkiani punaisella.
Otin nämä kuvat juhannusaattona Skibotnissa, Pohjois-Norjassa. Aiemmat ikuisen neuletakin esittelykuvat olen ottanut Särkitunturilla Muoniossa. Särkitunturille vievä reitti on nyt suljettu parkkipaikan laajennustyömaan vuoksi, niin piti keksiä uusi kuvauspaikka.
Vilkaise neuleen viimekesäistä tilannetta Hääräämön postauksesta Ikuisessa neuletakissa Särkitunturilla 2021.
Ostin uuden lankakerän neuletakin korjaamista varten matkalla Norjaan Kilpisjärveltä K-market Kilpishallista. Ensi kesään asti aion korjata neuletta tumman violetilla langalla, sävyn nimi on luumu.

Kuvaterveisiä Skibotnin satamasta

ja sen läheisyydestä:Tässä Skibotnin satamassa kuvasin kolme vuotta sitten mieheni T-paitaa, jonka olin uudistanut painamalla siihen jälkiä lapsemme ensimmäisillä kengillä. 


Näet lisää Hääräämön kuvia Instagramista.


maanantai 13. kesäkuuta 2022

Ohjevideo: Ompele polvipaikka helposti ja nopeasti
Olohousujen polvissa reikä ja sukansuun kuminauha kuollut. Niinpä leikkasin vanhoista sukista jalkapöydän kohdalta tähtikuvioiset paikat housunpolviin.

Tämä korjaustapa on helppo ja nopea. Tällein teen nykyään aina polvipaikat lapsen housuihin. Kun paikasta tekee kaksinkertaisen, housunpolvesta tulee kestävämpi. Nyt oli tosin ensimmäinen kerta, kun hyödynsin sukkia paikkamateriaaliksi. Aiemmin olen leikannut paikat vanhoista trikoo- tai collegevaatteista.
Ompelen paikan ompelukoneen suoralla ompeleella ja jos materiaali on purkautuvaa, huolittelen siksakilla. Paikan voisi ommella myös saumurilla. En ole riittävän näppärä saumuriompelussa, sillä pienen soikion ompelu ompelukoneella tuntuu kätevämmältä.

Joustavassa materiaalissa olevan sauman pitäisi varmaan olla joustava. Meillä ei ole kuitenkaan vielä yksikään polvipaikan sauma ratkennut, vaikka olen käyttänyt tavallista suoraa ommelta.


Katso polvipaikan ompelun ohjevideo:

2:57 min

Ota kuva talteen Pinterestiin:Vilkaise Hääräämön kuvia myös Instagramista!