maanantai 24. syyskuuta 2018

Tavoitteena ikuiset vaatteet

Neuletakin parsiminen


Tavoitteeni on tehdä vaatteistani ikuisia. Olen korjannut vaatteita sillä periaatteella, että niitä ei tarvitsisi koskaan heittää pois. 


Tämä neuletakki kului puhki lähes lukemattomista kohdista. Ostin valkoista puuvillalankaa ja korjasin japanilaisen sashiko-kirjonnan innoittamana reiät näkyvästi. 
Taas on neulalle ja langalle töitä, sillä huomasin äsken uuden reiän tässä kirpparilta vuosia sitten ostamassani neuletakissa:Reikä neuletakissa


Iso ongelma vaatteiden ikuisuusprojektissa on vaatteiden heikko laatu. Moni vaate tehdään tarkoituksella kestämään vain lyhyen ajan. 
ParsiminenIkuisten vaatteideni kohdalla olen pohtinut, että missä vaiheessa ne eivät enää ole se alkuperäinen vaate. Onko tämä neuletakki enää vihreä neuletakki, jos siinä näkyy enemmän valkoista korjauskankaa kuin alkuperäistä neulepintaa?Korjattu neuletakki
maanantai 10. syyskuuta 2018

Ohjevideo: Rypytetty joustinneule eli smokkineule


Villasukan varressa rypytettyä joustinneuletta eli smokkineuletta


Rypytetty joustinneule eli smokkineule tuo mukavaa vaihtelua villasukan varteen. Vaikka kuvio on näyttävä, se on helppo ja nopea neuloa. 

Suurin osa smokkineuleen kerroksista neulotaan tavallista joustinneuletta (2 oikein, 2 nurin). Joka neljännellä kerroksella tehdään kieputukset. Niitä varten tarvitaan apupuikko.


Katso rypytetyn joustinneuleen eli smokkineuleen ohjevideo:1:54 minSmokkineuleen kuvallisen ohjeen näet täältä (klik). Se on Hääräämön kaikkien aikojen toisteksi luetuin postaus. Bloggerin tilaston mukaan sitä on katsottu yli 170 000 kertaa.
Huom! Rypytetty joustinneule ei jousta yhtä paljon kuin tavallinen joustinneule. Villasukan varteen saatat siis tarvita enemmän silmukoita kuin hyvin joustavaa joustinneuletta neuloessasi.

Valokuvissa sekä alla olevassa videossa näkyvät sukat ovat äitini neulomat. Häneltä opin tämän kuvion.Ohjevideo: Ryptetty joustinneule eli smokkineule