maanantai 27. heinäkuuta 2020

Salakoodisynttärit - ideoita lastenkutsujen mukaansatempaavaan aktiviteettiin



Pakohuone-tyyppinen aktiviteetti: Salakoodisynttärit


"Nosta käsi ylös, jos haluaisit syödä kohta synttärikakkua ja muita herkkuja."


Jokainen synttärivieras nostaa käden ylös. Näillä synttäreillä on kuitenkin mutkia matkassa ennen kakkupöytään pääsemistä:


"Joku kävi piilottamassa mökin avaimen, ja mökin ovi on nyt lukossa. Synttärikakku on mökin jääkaapissa. Jotta synttärit eivät mene pilalle, olisi hyvä löytää avain melko pian."







"Se joku, joka piilotti avaimen, kirjoitti lapulle, mistä avain löytyy. Hän laittoi lapun kirjekuoreen. Kuoria on kuitenkin monta, ja on lupa avata vain yksi kuori."



"Jokaiseen kirjekuoreen on kirjoitettu salakoodi. Pääsette ihan kohta etsimään johtolankoja, joiden avulla saatte selville oikean salakoodin."



"Johtolangat ovat pieniä tehtäväpapereita, joita on piilotettu mökin lähistölle. Jokaisesta tehtävästä saatte selville tärkeän luvun, joka on osa salakoodia. Kirjoittakaa salakoodi tämän paperin alareunaan."









"Jokaisen tehtäväpaperin kääntöpuolella on vihje, mistä seuraava tehtävä löytyy."




Yksi vihje löytyi kottikärryistä.



"Ensimmäinen tehtävä eli tehtävä A on aitan rappusten alla."




Salakoodisynttäreiden ohjeistus




Järjestimme serkusten yhteiset sukulaissynttärit vanhempieni nykyisellä siirtolapuutarhamökillä. 7- ja 9-vuotiaat päivänsankarit pääsivät selvittämään salakoodia, jolla mökin avain löytyi. Pienemmät lapset hengailivat kantoliinassa ja pikkuautojen parissa.



Salakoodin ratkettua mökin avaimen paikka saatiin selville


Salakoodi saatiin selville, ja mökin avaimen sijainti kävi ilmi. Kahden päivänsankarin äidin leipoma juustokakku ja muut herkut hävisivät pian parempiin suihin.



Salakoodisynttäreiden juustokakku


Muita ideoita salakoodin vihjeiden toteuttamiseen:



maanantai 6. heinäkuuta 2020

Korjausvinkki: Miehen olohousujen reiden pikkureikien paikkaus + Pohjois-Norjan maisemia


Miehen olohousujen korjatut reidet


Miehen olohousut ovat saaneet reilusti lisää käyttöaikaa parilla korjauksella:

Talvella alikeompelin vasempaan reiteen numeron kahdeksan. Näet lisää kuvia postauksesta Numero 8 koristaa miehen olohousujen reittä, jotta kuluneet kohdat eivät erottuisi (klik).

Oikean reiden nurjalle puolelle laitoin ohutta trikooneulosta kaksin kerroin. Ompelin neuloksen alueelta edestakaisin. Pienet reiät ja kulumat näkyvät, mutta eivät enää suurene.






Miehen college-housujen korjattu reisi


Terveiset Pohjois-Norjasta!


Vene vuonon rannalla Pohjois-Norjassa


Terveiset Pohjois-Norjasta, jossa kävimme pienen kesäreissun. Meiltä Muoniosta on vain 200 km Kilpisjärvelle, josta pääsee Norjaan. Toki lähempänäkin on rajanylityspaikka, mutta kun ylittää rajan Käsivarresta, on heti vuoristomaisemissa.



Voikukat vuonon rannalla Pohjois-Norjassa