maanantai 29. heinäkuuta 2019

T-paidan uudistus kenkäpainannalla



T-paidan uudistus kengänjälkiä painamalla


Uudistin miehen vanhan t-paidan painamalla siihen kengänjälkiä lapsemme ensimmäisillä kengillä. Sommittelussa jäljittelin juuri kävelemään oppineen lapsen kävelytyyliä: jalat leveällä ja lyhyt askelpituus.


Edit: Toisen paidan uudistin maalaamalla siihen autoradan.



Valkoisia kengänjälkiä T-paidassa


Lapsen jalanjälkiä olen painanut paperille 
sormiväreillä. En laita lapsen iholle myrkyllisiä kankaanpainantavärejä, niin kenkien avulla sain ikuistettua pieniä askeleita paitaan.


Maalasin valkoista kankaanpainantaväriä vesivärisiveltimellä kengänpohjaan ja painoin pohjakuvion paitaan. Painannan päätteksi pesin kengänpohjat vedellä. Väri lähti hyvin pois.






t-paidassa kengänjälkiä



Otin yllä olevat kuvat Skibotnissa viikko sitten Norjan-matkallamme. Tässä vielä maisemakuvia Skibotnin ja Altan väliltä:





Vuonomaisema Pohjois-Norjassa



Gildetun, Northern Norway


Vuonomaisema, Pohjois-Norja


En muistanut, kuinka upeat maisemat Pohjois-Norjassa on. Edellisestä Norjan-matkastamme (klik) oli melkein kolme vuotta.


Psst, olethan huomannut, että Hääräämöä voi seurata nykyään myös Instagramissa (klik)?

maanantai 15. heinäkuuta 2019

Ikuisessa neuletakissa Särkitunturilla 2019



Yksityiskohta ikuisesta neuletakista kuvattuna Särkitunturin huipulla Muoniossa


Kerroin viime syksynä ikuisesta neuletakistani (klik). Menneen talven aikana tämä neule on muuttunut paljon. Pelkkiä koristeita en ole kirjonut neuletakkiin lainkaan. Kaikki valkoisen langan muodostamat koristeet ovat reikien paikkausta tai hyvin ohuen kohdan vahvistamista.

Korjaamattoman version neuletakista näet täältä (klik).



Ikuisen neuletakin nappilista, taustalla näkyy Särkitunturin maisemaa


Kovassa käytössä olevaan neuletakkiin tulee vähän väliä uusi reikä. Toistaiseksi olen korjannut neuletta vain valkoisella langalla. Voi olla, että jossain vaiheessa otan käyttöön muunkin värisiä korjauslankoja, jotta tämä puuvillaneule ei muutu aivan valkoiseksi.



Ikuinen neuletakki edestä Särkitunturin huipulla


Ikuinen neuletakki takaa Särkitunturin huipulla lammen rannalla



Särkitunturi




Särkitunturi, Muonio


Tämän postauksen kuvat ovat viimeviikkoiselta Särkitunturin-retkeltämme. Tästä Muonion kylältä on noin 15 kilometriä Särkitunturille, joka on ihana päiväpatikointikohde. Huipulta on hulppeat näkymät: joka puolella horisontissa häämötää tuntureita. Särkitunturin huipulla on useita lampia, näissä kuvissa näkyvät ne kaksi ensimmäistä.

Tunturin huipulla tuuli, kuten huipulla usein. Ikuinen neuletakki oli juuri sopivan lämpöinen vaate, vaikkei tuulta pidäkään. Alempana oli t-paitakeli.



Särkitunturi, Muonio



Kelopuu Särkitunturille johtavan polun varrella



Särkitunturille johtava polku on helppokulkuinen. Reitin puolivälissä olevalle Särkivaaran kodalle pääsee hyvin vaunuilla. Huipullekin voi mennä vaunuilla, mutta parissa kivikkoisessa kohdassa on mielestäni kätevintä ottaa lapsi kainaloon toisen raahatessa pelkkiä vaunuja.



Särkitunturille vievä polku


Blogista Live now - dream later löytyy monipuolinen postaus Särkitunturista: Pieni paratiisi tunturin laella - sykähdyttävä Särkitunturi (klik). Tuon postauksen julkaisun jälkeen Särkitunturin huipulla sijainneet kaikki rakennukset tulistelupaikan penkkejä myöten on purettu. Reitin puolivälissä sijaitsevaa kotaa sen sijaan huolletaan hyvin. Siellä on polttopuita sekä vessat.



Neuletakin korjausta



Harrastan käsin ompelua lähinnä automatkoilla. Nämä kuvat ovat viime talvelta:



Ikuisen neuletakin parsimista




Ikuisen neuletakin korjausta autossa



Nykyään Hääräämöä voi seurata myös Instagramissa (klik). Tervetuloa!