lauantai 30. toukokuuta 2015

Extra Super Quality -laukku riisisäkistä

Dyykkasin vuosia sitten thaimaalaisen riisisäkin, josta ompelin kassin. Kassin toisen kyljen sekä vuorin tein puuvillakankaasta. Sisälle laitoin pari taskua.


perjantai 22. toukokuuta 2015

Pirilä ja Alariesto Korundissa


Marja Pirilä


Rovaniemen taidemuseossa Korundissa on nyt mielestäni todella mielenkiintoiset näyttelyt. Valokuvataiteilija Marja Pirilän Carried by Light -näyttely on läpileikkaus Pirilän laajasta tuotannosta 30 vuoden ajalta. Hän on kuvannut ihmisiä huoneissa, joista hän on rakentanut camera obscuran, eli pimeän huoneen, johon heijastuu ulkopuolella oleva maisema ylösalaisena. Museoon on rakennettu camera obscura, jossa tämän ilmiön voi nähdä. Sama tapahtuu kameran sisällä sekä silmässä.


Minäkin innostuin tekemään camera obscuroita joku vuosi sitten. Täältä (klik) näet makuuhuoneeseeni tekemäni camera obscuran.

Koulun tuulikaappiin oppilaiden kanssa rakentamani camera obscuran näet täältä.Andreas Alariesto


Korundissa on nyt esillä myös sodankyläläisen Andreas Alarieston (1900 - 1989) näyttely Heinäkengät heittelevät - Elämää Lapin mailla.


Museon yläkerrassa on esillä muun muassa Markus Copperin teos Kursk, joka pohjautuu vuonna 2000 Barentsinmerellä uponneen venäläisen ydinsukellusveneen traagisiin vaiheisiin.  

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Lettivinkkejä + ohjelinkkejä
Löysin mielestäni mielenkiintoisia lettejä parista blogista. Ystäväni Eeva toimi taas hiusmallinani. Ylimmän kuvan kalanruotoletin ohjevideo löytyy Twist Me Pretty -blogista. Ohjeessa letitetään kaikki hiukset, mutta minä jätin paljon hiuksia auki.

Seuraavan kuvan kampaus ei ole letti, vaikka se näyttäkin aikalailla letiltä. Tarkasti ottaen niskan alapuolella oleva osuus on letti (ohjeessa kalanruoto, mutta minä tein tavallisen palmikon), mutta yläosa ei. Ohjevideo on Cute Girls Hairstyles -blogissa
Alla oleva lettiin tehdään ensin aivan tavallinen kolmella letitetty palmikko. Siihen pujotetaan hiuksia niin, että se näyttää jotakuinkin ranskalaiselta letiltä. Tämänkin palmikon ohje on Cute Girls Hairstyles -blogista.Aiemmat hiusaiheiset postaukset näet täältä.


perjantai 8. toukokuuta 2015

Kilpisjärven koulu -kassi
Olin nähnyt t-paidasta tehtyjä kasseja, ja Mehukekkerit-blogin ohjeen myötä innostuin tekemään itsekin. Sain jokunen vuosi sitten kirpparille kelpaamattoman t-paidan, jossa lukee Kilpisjärven koulu 2009. Tein siitä nyt kassin.

Kiitokset mallina toimineelle ystävälleni!


Terveiset viimeviikonloppuiselta Kilpisjärven-reissulta, Vain 2 kalaa -pilkkikilpailuista: