maanantai 18. marraskuuta 2019

Ohjevideo: Kierteinen joustinneule joustaa hyvin ja on helppo neuloa


Ohjevideo: Kierteinen joustinneule


Kierteinen joustinneule syntyy kätevästi ilman apupuikkoa. Se soveltuu hyvin esimerkiksi villasukan varteen, sillä se joustaa hyvin. Tätä joustinneuletta on helppo neuloa, mutta se on näyttävän näköistä.

Kierteisen joustinneuleen ohjevideo

 


(2:28 min)
Kierteisen joustinneuleen kirjallinen ohje1. krs: 2 n, 4 o


2. krs: 2 n, 2 o neulotaan yhteen ja jätetään puikolle ja oikeanpuoleinen neulotaan uudestaan ja sitten pudotetaan kaksi neulottua silmukkaa puikolta. Kaksi seuraavaa oikeaa silmukkaa neulotaan samalla tavalla.


3. krs: 2 n, 4 o


4. krs: 2 n, 1 o, 2 o neulotaan kuten 2. kerroksella, 1 o

Oletko jo neulonut kukkakuvioista joustinneuletta? Sen ohje on Hääräämön ylivoimaisesti suosituin ohjevideo (yli 100 000 katselukertaa).Hääräämön kuvia löydät myös Instagramista.

maanantai 4. marraskuuta 2019

Farkkujen korjaus jatkuu: Vähän niin kuin ristipistoja housujen reiteen ja polveen


Ristipistoilla kirjaillut farkutFarkut, jotka korjasin hiljattain, repesivät oikeastakin reidestä. Ompelin vanhoista farkuista ison paikan reiän kohdalle nurjalle puolelle, kuten vasempaankin lahkeeseen olin ommellut (klik)

Paikkakangas on venymätöntä farkkukangasta, mutta korjatut farkut sisältävät elastaania eli joustavat. Venymätön paikka on toiminut silti hyvin.Kirjomalla korjatut farkutOmpelin uuden reiän ympärille käsin valkoisella ja mustalla puuvillalangalla rasteja, vähän kuin ristipistoja. Jatkoin rastien ompelua kauemmaksikin, koko paikkakankaan alueelle. Nyt reiden ja polven seutu on koristeltu laajalta alueelta.Valkoisella ja mustalla puuvillalangalla kirjotut farkut


Lähtötilanne:Reika farkuissaNäet lisää Hääräämön kuvia Instagramista, tervetuloa seuraamaan :)