maanantai 26. heinäkuuta 2021

Ulkoverho tuo helpotusta hellesäähän mökillä
Kun aurinko porottaa ikkunaan, ulkoverho on kätevä keino jättää osa lämmöstä ulos. Markiisi olisi tosi hyvä, mutta nollabudjetilla homma hoituu lähes yhtä hyvin.


Viettäessämme aikaa vanhempieni siirtolapuutarhamökillä Jyväskylässä tänä kesänä tein äidin kanssa ulkoverhot kaksiruutuiseen ikkunaan vanhoista verhokapoista. Nämä kaksi kangaspalaa löysimme ensimmäisenä, kun aloimme etsiä mökiltä ulkoverhomateriaalia. Kelta-valkoinen pikkukukallinen kangas käy hyvin keltaiseen mökkiin. Yhtenäinen kangaskappale olisi sopinut tähän myös.


Taitoin kankaat verhotangon yli niin, että verhon alareuna on vähän ikkunan alareunaa alempana. Kiinnitin verhon esillä olevan sekä tangon yli käännetyn puolen toisiinsa hakaneulalla kummaltakin sivulta noin 10 cm päästä taitteesta. Tangolle olisi voinut ommella kujan, mutta meillä oli taivoite tehdä verhot mahdollisimman helposti ja nopeasti.
Verhotangoksi sopiva tankokin löytyi mökiltä. Ikkunankarmin yläpuolella oli valmiina kaksi naulaa, joista toisen paikkaa täytyi siirtää. Minulta siirto jäi yritykseksi, mutta mieheltäni se kävi kätevästi. Verhotanko pysyy hyvin paikoillaan kahden naulan varassa, ja tanko on helppo ottaa pois nostamalla.
Vilkaise myös aiemmin käytössä olleita ulkoverhoja vanhempien edelliseltä siirtolapuutarhamökiltä:


maanantai 12. heinäkuuta 2021

Ikuisessa neuletakissa Särkitunturilla 2021
Ikuinen neuletakkini on saanut keltaista väriä viimeisen vuoden aikana. Olen korjannut tätä neuletta kolmen vuoden ajan. Ensimmäisen vuoden väri oli valkoinen ja toisen musta. 


Viime kesänä ennen keltaisen lankakerän ostamista korjasin neuletta joistain kohdista sinisellä puuvillalangalla. Sen olin värjännyt vuosia sitten.
Otin nämä kuvat Särkitunturin huipulla Muoniossa, kuten aiemmatkin tämän neuletakin esittelykuvat.Nyt kuvia selatessani huomasin, että minulla on sattumalta sama kaulahuivi näissä kuvissa kuin vuoden ja kahden vuoden takaisissa ikuisen neuletakin kuvissa. Tai no ei se tavallaan ole sattumaa, sillä tämä on ainoa kaulahuivi, jota olen käyttänyt viime vuosina, kirpparilöytö sekin.
Ostin hiljattain punertavaa puuvillalankaa, ja sillä aion korjata tätä neuletakkia ensi kesään asti.
Vilkaise Hääräämön kuvia myös Instagramista!


Retkeile lasten kanssa Muoniossa -postauksesta löydät ideoita esteettömään retkeilyyn.