torstai 30. lokakuuta 2014

Vihreä hame villapaidasta


Tein hyviä löytöjä Wiksu Wilima -kirpparilta Kittilästä kuukausi sitten. Ostin mustan villakangastakin kahdella eurolla. Vihreä ihanan pehmeä villapaita, josta tein hameen, maksoi viisi euroa. Leikkasin villapaidan kainaloiden kohdalta ja laitoin paidan helman hameen helmaksi. Kavensin sivusaumoja ylhäältä. Vyötärölle käänsin kuminauhakujan.


Viime talvena tein kovassa käytössä olevan hameen villapaidasta. Tällaiset hameet ovat tosi käteviä pyöräillessä farkkujen päällä ja kotona sukkahousujen tai leggingsien päällä, miksei muuallakin.

Kuvien taustan valokuvasin menneenä kesänä Ruotsin puolella Pajalan kunnassa. Essukuvia upotin samoihin maisemiin (klik) pari kuukautta sitten ja näytin taustan mittakaavaa.

torstai 23. lokakuuta 2014

Vilukissan hupparin resorit


Pitkä resori korvaa kämmekkäät


Hihansuun resorit alkoivat olla aika kuluneet useampi vuosi sitten kirpparilta löytämästäni hupparista. Ratkoin vanhat resorit irti ja ompelin tilalle pitkät resorit, joiden saumaan jätin reiän peukalolle. Laitoin resorin sauman eri kohtaan kuin hihan sauman, jotta peukalon aukko asettuu sopivalle kohdalle.


Hupparin resorien korjaus


Nyt tämä vilukissa ei tarvitse enää erillisiä kämmekkäitä käyttäessään tätä hupparia. Uudet resorit voi kääntää kaksin kerroin, jolloin ne näyttävät tavallisilta resoreilta.


Lähtötilanne


lauantai 18. lokakuuta 2014

Knitting & Stitching


Syysloman Lontoon reissu oli jo maksettu, kun huomasin, että loman alkajaisiksi Lontoossa on suuret käsityömessut, The Knitting & Stitching Show. Tarjolla oli paljon lankaa, kankaita, kirjoja ja valmiita tuotteita. Tässä muutama kuva suosikeistani:


Catherina von Isenburg


Renate KeepingIngrid Wagner virkkaa ja neuloo jättikoukulla ja -puikoilla sisustustuotteita, materiaalina kierrätetty leveä villakude.

Messuilla oli myynnissä monenlaisia tarvikepaketteja. Minä tykkäsin AK Traditionsin neulotuista nukeista:Terveiset myös parista Lontoon tavaratalosta:


Libertylle sisään astuessa tuntuu kuin 
tulisi pieneen tunnelmalliseen putiikkiin.
Tämä kuva on jouluosastolta.

Harrodsin luksustuotteiden seasta löytyi myös 
vähän rennommat kirjapilarit.

perjantai 10. lokakuuta 2014

Lempi-mekko ja lehtijuttu ABC+


Ompelin Leena Rengon suunnittelemasta Lempi-joustofroteesta mekon. Kaavan muokkasin aiemmin piirtämästäni kaavasta. Tämän kaavan variaatioilla olen tehnyt mm. punaraitaisen trikoomekon ja ruskean kesätopin

Mekosta tuli harmikseni vähän liian pieni vatsan ja lantion kohdalta. Saa nähdä, saanko levennettyä sitä fiksusti. Kangasta ei ole järin paljon jäljellä. Olisiko levennysideoita?Ostin kesällä Verson Puodista Elisa Tuohimaan suunnittelemaa Mummolan tuntu -joustocollegea. Rocking´skidi -blogin FB-sivulla näet Elisan tuosta neuloksesta tekemän tunikan. Tilauksen mukana tuli noin 60 cm tätä Lempi-joustofroteeta yllätyslahjana. Kiitos Verson Puoti!

Kuvasin näiden kuvien taustan kesällä Pallaksella. Mekkoa kuvatessani käytin jalustaa ja itselaukaisinta sekä paria studiosalamaa.


Jere - Pohjoisen poika


Kirjoitin jutun yhdestä lappilaisesta perheestä kristilliseen perhelehteen nimeltään ABC+ (5/2014). Otin myös jutun kuvat sekä lehden kansikuvan. Se ilmestyi viime viikolla. Tämä lehti näyttää olevan Rovaniemen pääkirjastossa, ja se löytyy varmaankin monesta muustakin kirjastosta sekä lehtimyymälästä.

lauantai 4. lokakuuta 2014

Ohje: Hiusdonitsi eli scrunchie


DIY Hiusdonitsi eli scrunchieOmpelin paljon hiusdonitseja lapsena. Silloinen käsityönopettajani neuvoi tämän mielestäni kätevän tavan tehdä donitsi.

Hiusdonitsin eli scrunchien ohje:Hiusdonitsiin tarvittavat materiaalit: kangasta ja kapeaa kuminauhaa

1. Leikkaa kankaasta suikale, noin 70 cm x 10 cm.
(Pituus riippuu siitä, kuinka paljon haluat ryppyä donitsiin.)

2. Leikkaa kapea kuminauha noin 20 cm mittaiseksi.3. Taita kangassuikale kaksin kerroin
pituussuunnassa nurja puoli ulospäin. 
Kiinnitä nuppineuloilla.

4. Ompele suikaleen pitkä sivu ja huolittele se.

5. Ompele toinen pää kiinni ja
ompele saumaan kuminauhan toinen pää.6. Käännä putkilo oikein päin: 

Laita hakaneula kuminauhan päähän,
jotta se ei karkaa vahingossa putkilon sisään.

Työnnä esimerkiksi lyijykynän teroittamaton pää
putkilon sisään siitä päästä,
johon ompelit kuminauhan kiinni.
7. Kun olet kääntänyt putkilon oikein päin,
ompele kuminauhan pää kiinni putkilon päähän ja
huolittele putkilon pää.
8. Taita putkilon se pää, jonka ompelit kiinni aluksi,
sisään noin 1 cm.

9. Työnnä äsken huolittelemasi pää
juuri kääntämääsi kuoppaan.10. Kiinnitä päät yhteen nuppineuloilla.Hiusdonitsi eli scrunchie

11. Ompele putkilo rinkulaksi suoralla ompeleella.


Pitsikangas on vanhasta paidasta. 


Tutustu Hääräämöön myös Pinterestissä sekä Instagramissa!Revontuliterveiset viimeviikkoiselta pohjoisen reissultani:

Revontulet