torstai 27. tammikuuta 2011

Keittojuurespussi


Olin nähnyt ruokapakkauksista ommeltuja tuotteita monessa paikassa ja tein vetoketjullise pussin keittovihannespakkauksesta samalla idealla. Vuoriksi laitoin vaaleansinistä lakanakangasta.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Kirjekuori 3D + kaavalinkki

3D kirjekuori


Tulostin Shala Kerriganin suunnitteleman pienen kolmiulotteisen kirjekuoren kaavan ja leikkasin aikakauslehdistä kaavan mukaan nämä kuoret. Ne käyvät hyvin pienten lahjojen paketeiksi.


Kirjekuoren leveys on n. 12 cm ja korkeus 9 cm.

Liimasin läpän reunaan mustan paperikaitaleen. Ilman sitä
kokonaisuus olisi näyttänyt sekavalta.

lauantai 22. tammikuuta 2011

Lahjapaketteja aikakauslehdistä


Lahjanaruna käytettyjä kitaran kieliä.

Paketoin usein pienet lahjat aikakauslehdistä leikattuun paperiin. Hesarin Kuukausiliite suurine kuvineen on kokemukseni mukaan erityisen hyvä tähän tarkoitukseen.

Leikkasin lahjanaruksi paperisuikaleita,
joita kiharsin kuten oikeaa lahjanarua,
tosin huomattavasti varovaisemmin.


Pari vuotta sitten työskennellessäni yläkoulussa kuvisopena vietin valvontaluokkani kanssa pikkujouluja. Paketoin välitunnilla pikkujoululahjaa eikä luokassani ollut lahjanarua. Kokeilin kihartaa paperisuikaletta. Se onnistui hyvin, ja siitä lähtien olen käyttänyt aikakauslehdestä leikattua suikaletta lahjanaruna. Lahjan alapuolelle en yleensä laita koko matkalle tätä narua.


sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ruskeat palmikkovillasukat "jakoavainpalmikko" + ohje


Käsityöohje Jakoavainpalmikko

Neuloin kaksi eri suuntiin kääntyvää palmikkoa vierekkäin enkä tehnyt niiden väliin nurjia silmukoita. Siten syntyi tämä jakoavainta muistuttava kuvio. Peruspalmikkoon voit tarvittaessa katsoa ohjeen Käspaikan sivulta.

Näissä sukissa on kaksi jakoavainpalmikkoa vierekkäin (kaksi nurjaa silmukkaa välissä) siten, että toiseen muodostuu ylöspäin ja toiseen alaspäin oleva jakoavain. Muutoin sukan varsi on joustinneuletta 2 o, 2 n.


Onkohan tällä palmikolla virallinen nimi? Jos tiedät nimen, kerro toki minullekin.


Hääräämön kuvallisia neuleohjeita:


perjantai 14. tammikuuta 2011

Huovutetut helmet


Huovutetut helmet

Sain huovutetut helmet lahjaksi äidiltä. Hän oli pujottanut napin helmien väliin. Hän ratkoo talteen napit vanhoista käyttökelvottomista vaatteista, ja nämäkin napit ovat hänen nappirasiastaan.

Edit: Katso myös huovutettujen helmien ohje.

maanantai 10. tammikuuta 2011

Läppäripussi


Ostaessani tietokoneen kaupassa ei ollut sopivan kokoista läppäripussia. Kun pari ystävää pyysi minua tekemään itselleen läppäripussin, ajattelin ommella suojan omalle koneellenikin. Johdoille tein oman pussin.


Ompelin pussin suulle resorin. Vastaavan ratkaisun olin nähnyt jossain tehdastekoisessa läppäripussissa.

Päälliskangas, vanu, resori ja vetoketjut ovat uusia, tai paremminkin käyttämättömiä. Sininen vuorikangas sekä kukkakangas ovat palvelleet jo muualla ennen tätä.

torstai 6. tammikuuta 2011

Neulegraffiti TampereellaTervetuloa seuraamaan Hääräämön touhuja! Luvassa on ainakin käsitöitä pehmeistä materiaaleista, valokuvausta sekä kierrätystä.

Näin ensimmäistä kertaa elämässäni neulegraffitin käydessäni Tampereella viime syksynä. Etsiessäni geokätköä tuloksetta Näsilinnankadulta huomasin nurkan takana ihanan teoksen. Nyt joululomalla Tampereen-reissulla kävin valokuvaamassa tämän virkatun graffitin, jonka on tehnyt knit sea.

Syksyllä näin myös naapurin pikkutytön polkupyörässä neulegraffitin ja halusin tehdä omaan pyöräänikin sellaisen. Vuodenvaihteessa neuloin ensimmäisen neulegraffitini ja kuvaan sen heti, kun saan kiinnitettyä sen pyörääni (edit: näet sen täältä).