perjantai 6. tammikuuta 2012

Toinen hame veljen farkuista


Innostuin ompelemaan uusia tuotteita vanhoista farkuista joululomalla enemmänkin. Veljen vanhoista farkuista syntyi tämäkin hame. Hameen neljä etummaista suikaletta ovat samoista housuista kuin ensimmäinen hame (edit: sekä laukku). Tällä idealla tehtyjä hameita olen nähnyt monessa blogissa viime vuonna. 

Piirsin hameeseen erittäin yksinkertaisen kaavan ja se osoittautui toimivaksi. 38 cm korkealla suikaleella on leveyttä yläreunassa 10 cm ja alareunassa 12 cm.  Leikatessani lisäsin sentin saumanvarat sekä alareunaan kääntövaraa 3 cm. Vyötärölle ompelin 9 cm korkean resorin. Resori näytti ennen ompelua aivan liian kireältä, mutta jotta sinne ei tarvitse laittaa sisälle kuminauhaa, sen täytyy olla napakka. Resorivyötäröinen hame on miellyttävin vaihtoehdoista, jotka minä tiedän.

5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Oi kun hyvännäköinen. Omat taitoni ei taida ihan tähän riittää.. mut käy kurkkaa mun versioita :)

Aarnilintu kirjoitti...

Kaitalehametta farkuista olen minäkin havitellut. Taidanpa kokeilla tällä ohjeella, vanhoja farkkuja on nurkissa vaikka kuinka. Enkä ole itselleni ommellut mitän pitkään aikaan. Resorivyötäröstä olen monista suunnista lukenut että on kätevä, mutta itselläni arveluttaa hiukan kun on sen verran leveä lantio ja farkku voi olla ajoittain kankeaa kangasta, että miten se kaikki leveys vyötärölle nätisti istuu pelkän resorin avulla.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Minna: Tosi hyviltä näyttää sun hameet. Ai mihin ei taidot riittäisi?
Aarnilintu: Minä laitoin tähän hameeseen tosi tiukan resorin vyötärölle. Siis hameen leveyteen verrattuna tiukan, mutta käytössä se on juuri sopiva. Eteen jäi vähän liikaa väljyyttä. Muotolaskokset saattaisivat auttaa, kun ompelisi ne ennen resoria (tietty sillein, että hame mahtuu lantiosta päälle).

ennan kirjoitti...

Tosi tyylikäs, ihana hame :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Ennan :)