maanantai 16. tammikuuta 2012

Kokeilu: Digineulanreikäkamera

Olen aivan innoissani. Tein eilen ensimmäisen neulanreikäobjektiivin digikameraani ja kuvasin yömyöhään. Irrotin tehdastekoisen objektiivin ja laitoin tilalle nuuskarasiasta valmistamani objektiivin. (En ole alkanut käyttää kyseistä ainetta, mutta luin jostain, että nuuskarasiasta on kätevä tehdä neulanreikäobjektiivi ja niin olikin, sen halkaisija on juuri sopivan kokoinen.)

Valotusaika oli kummassakin kuvassa 30 sekuntia. Olin varautunut tunnin valotukseen, mutta tulin kokeilleeksi lyhyttä aikaa aivan vahingossa. Nämä kuvat ovat luvattoman huonolaatuisia. Täytyy siis parannella objektiivia ja harjoitella lisää kuvankäsittelyä.

Aikaisemmin olen kuvannut perinteisellä neulanreikäkameralla.

8 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Aivan uskomattoman hienoja värejä noissa kuvissasi!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Leena. Mukava kun kommentoit, niin löysin teidän blogiin.

Merja kirjoitti...

Varohan Laura sitten pölyä kennolla.....Mie tykkään tuosta neulanreiän pehmeydestä, taidan laittaa ideasi tässäkin kiertoon omakohtaisesti, vanha 400D saakoot kunnian.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Merja! Joitain pieniä täpliä tuli näihin neulanreikäkuviin, varmaankin likaa kennolla. Photoshoppasin pois, mutta pitemmän päälle kuvankäsittely käy työlääksi tällä menolla.

Jonkinlainen pehmeys olisi varmaan ihan ok, mutta tämä kuvat taitavat vain olla epäteräviä. Tein muka niin hyvän reiän ja hioin roikaleet pois, mutta ei auta kun ottaa uusiksi.

Mukavaa neulanreikäkuvausta!

Marissa kirjoitti...

Täällä yksi , joka opiskelee valokuvaajaksi muttei ole ikinä kokeillut tuota. Taidan olla koulussakin ainoa....aina on pitänyt mutta....luulen, että haluaisin tehdä kokeilun ihan pahvilaatikon avulla. niin, että kuva valottuisi vaikka puoli vuotta...tai ainakin kaksi viikkoa:D (malttamaton hiukan) Mutta kiitos postauksesta,!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kokeile ihmeessä, Marissa! Perinteiseen neulanreikäkuvaukseen, kuten myös solarigrafiaan, jota varmaan tarkoitit, tarvitaan valoherkkää paperia, mitä mulla ei ole tällä hetkellä, täytyisi hankkia. Digirungolla kuvatessa on näppärää, kun ei tartte mitään välineitä.

Marissa kirjoitti...

Juu, solarigrafiaa tarkoitin ja täytyy kokeillu kun ehtii. Täytyy ensin ainakin tehdä tekeillä oleva stopmotion-aniomaatio valmiiksi... Täytyy etsiä joku nuuskaava:D Jään mielenkiinnolla katsoo mitä kaikkee kuvaat!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Moi Marissa! Vau, olet tekemässä animaatiota. Mitä ohjelmaa käytät? Minä yritän löytää PC:llä toimivaa ohjelmaa, johon saisi yhdistettyä kameran, siis että näkyisi tietokoneen näytöltä, mitä kuvaa sekä läpinäkyvästi edellinen ruutu. iStopMotionia olen käyttänyt Macillä, mutta nyt mulla ei ole käytössä Macejä.