torstai 14. heinäkuuta 2022

Perhoshihainen kesämekko double gauzesta
Tässä se on, uusi lämpöisien kesäpäivien luottomekkoni! Ompelin perhoshihaisen kesämekon oranssista puuvillaisesta harsokankaasta, double gauzesta. Ostin kankaan pari viikkoa sitten käydessäni Rovaniemellä Ottobren myymälässä.
Parin päivän käyttökokemuksella mekko on oikein toimiva vaate. Se on sopivan ilmava, ja materiaali tuntuu miellyttävän pehmeältä.

Piirsin perhoshihaisen mekon kaavan Tehtaamon ohjeella vuosia sitten. Sovelsin kaavaa tähän joustamattomaan materiaaliin. Vyötärölle ompelin kuminauhakujan.
Tein melko huomaamattomat taskut mekon sivusaumoihin.
Kuvissa näkyvistä kengistä kirjoitin Hääräämössä vuonna 2012 ja toivoin, että ne kestävät vielä pitkään. Kyllä ne ovat kestäneetkin.  

Kengät olivat mielestäni kalliit, ja suutarillekin olen maksanut kenkien korjaamisesta useaan otteeseen. Olen käyttänyt kuitenkin näitä kenkiä 14 vuotta, niin vuositasolla kulut ovat erittäin maltilliset.


Näet lisää Hääräämön kuvia Instagramista.


5 kommenttia:

u-m kirjoitti...

Mukava, juuri sun tyyliä! u-m

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentista u-m! :)

Pikku Akka kirjoitti...

Onpa nätti mekko!
Tuo tuplaharso on kyllä miellyttävä materiaali. Itse olen tehnyt siitä monta hihatonta mekkoa neuletakkien alla pidettäväksi. :)

Sirppis kirjoitti...

Kaunis mekko. En ole mekkoa päälleni pukenut lähes kolmeenkymmeneen vuoteen mutta, tänä kesänä muutaman kerran on nähty mekko minullakin.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista kehuineen Pikku Akka ja Sirppis! Mekot ovat kyllä ihania kesävaatteita ja tämä tuplaharso niin miellyttävä materiaali :)