torstai 9. elokuuta 2012

Kenkien korjaus


Kuvan otti sveitsiläinen ystäväni Monika, 2009


Ostin El Naturalistan kengät kesällä 2008. Ne ovat kaikkien aikojen paras kenkäostokseni: varpailla on paljon tilaa, ja kengät ovat kaikin puolin hyvät jalassa. Tarrakiinnityksen olen korjauttanut kerran suutarilla, ja kovan käytön seurauksena nämä uusitutkin tarrat laiskistuivat viime keväänä. Nyt suutari laittoi remmeihin nepparin sekä paikkasi pohjasta reiän, josta oli alkanut kuulua suhinaa.

Neppariajatus tuntui ensin vieraalta, sillä kengistä näkee, että ne on korjattu. No, nyt ajattelen, että onkin hienoa omistaa niin hyvät kengät, että pikkuviat korjauttamalla niiden käyttöikä pitenee merkittävästi. Kengät ovat palvelleet neljän kesän lisäksi neljänä talvena töissä sisäkenkinä, ja toivottavasti kestävät vielä pitkään.

4 kommenttia:

Aarnilintu kirjoitti...

Hyvät kengät kyllä kannattaakin korjauttaa, kun sellaiset kerran on löytänyt. Hyvien kenkien merkki on myös se, että jos jou kohta hajoaa tai vaatii viilausta, muut osat ja pinnat ovat vielä niin hyvässä unnossa, että korjaus kannattaa siinäkin mielessä. Pitkää ikää kengillesi!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Aarnilintu!

Saara kirjoitti...

Oon kattellu samanmerkkisiä kenkiä ja monesti miettinyt, että olisivat varmaan hyvät. Voipi olla, että pitää tehdä sijoitus, kunhan jostain ilmestyy vähän ylimääräistä. Kenkiin sijoittaminen kuitenkin kannattaa, koska hyvät kengät maksavat itsensä nopeasti takaisin! Halpiskenkiä saa käytettyä loppuun kesässä monetkin, mutta kun laittaa muutaman kympin lisää, on kengistä iloa vuosiksi! :) Ja toki jalatkin kiittää, kun on hyvät kengät alla!

Kauniit ovat kenkäsi! :)

Jonna kirjoitti...

Nuo on kyllä hyvät kengät, ostin keväällä työkengiksi!