keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Tunnustus

Sain tämän tunnustuksen Sukkasillaan-blogin Sarilta pari viikkoa sitten. Paljon kiitoksia. Tunnustuksen mukana tuli viisi kohtaa, joihin piti vastata ja laittaa sitten tunnustus eteenpäin viiteen blogiin. Tuntuu, että tämä tunnustus on jo kiertänyt niin paljon blogeja, etten laita sitä nyt eteenpäin.

1. Lempiruoka: Thaimaalainen ruoka sekä poronkäristys perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

2. Lempimakeinen: Turkinpippuri, tosin kitalaki menee rikki, jos syö liian monta putkeen.

3. Lukeminen: Luen liian vähän, nykyään lähinnä lehtiä. Parhaita lukemiani kirjoja ovat Bodie Thoenen kirjoittamat Eurooppa- ja Siion-kronikka. Aloin lukea Wienin alkusoittoa, Eurooppa-kronikan ensimmäistä osaa, oppiakseni Euroopan historiasta. Yllätyksekseni kirja imaisikin mukaansa ja ahmin sarjan kaikki 6 paksua kirjaa ja niiden jälkeen viisiosaisen Siion-kronikan, joka on juonellinen jatkumo Eurooppa-kronikalle. Kirjat perustuvat historiallisiin tapahtumiin, mutta henkilöhahmot ovat keksittyjä. Loren Cunninghamin kirjoittama Luovutusvoitto on myös tosi hyvä.

4. Käsityöt: Käsityöt, erityisesti ompelu, on minulle rentoutumiskeino.

5. Elokuvat: Olen katsonut todella vähän elokuvia. Minulla on huono kasvojen hahmotus, enkä tiedä, oliko tämä henkilö sama kuin äskeisessä kohtauksessa, jos hänellä on eri vaatteet tai hän on eri ympäristössä. En rentoudu elokuvia katselemalla, vaan ne tuntuvat lähinnä työltä. Varmaan johtuen siitä, että olen nähnyt niin vähän elokuvia, reagoin elokuvaan melkein kuin oikeaan elämään. En siis pysty katsomaan väkivaltaa, vaikka kyseessä on "vain" elokuva. Tarvitsen hyvät suositukset elokuvasta, jotta lähden katsomaan sitä elokuvateatteriin. Hyviä leffoja katson mielelläni monta kertaa. Tykkään paljon Klaus Härön ohjaamista elokuvista, kuten Näkymätön Elina, Äideistä parhain ja Postia pappi Jaakobille. Musikaalit The Sound of Music ja Viulunsoittaja katolla ovat myös aivan ihania. Turhapuro ja Mr. Bean ovat myös minun makuuni.

Ei kommentteja: