sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Housuista kassi käsimatkatavaroille
Ihmettelin ystäväni käsimatkatavaroiden määrää, kun hän taas lähti reissuun. Paljon matkustavana hänellä olikin kätevä keino viedä lentokoneen matkustamoon monta yksittäistä laukkua: hän sulloi ne isoon kassiin. 

Minä ompelin syysloman Sveitsin-reissulleni ison kassin, johon mahtui läppäri ja kameralaukku sekä jonkin verran muutakin. Materiaalina käytin yhdeltä ystävältäni saatuja villasekoitehousujen lahkeita. Siis hän oli antanut lahkeet minulle käsitöiden materiaaliksi. Lahkeiden leveys vaikutti merkittävästi kassin kokoon (korkeus 56 cm, leveys alaosassa 53 cm, äkkiseltään mitat näyttävät sallittua isommilta, mutta lentoyhtiöt ilmoittavat myös laukun paksuuden).

Yritin tehdä kassista kevyen ja onnistuinkin. Kassin sangat saa solmittua, joten kamppeet eivät leviä matkustettaessa.Periaatteessa olen sitä mieltä, että lennolle kannattaa ottaa mahdollisimman vähän tavaraa, erityisesti matkustamoon. En kuitenkaan halua laittaa tietokonetta ja kameraa ruumaan, joten tällainen laukku on välttämätön. Kas kun olen tullut toimeen aiemmin ilman.. :)


Vuoritin vain kassin yläosan. Kassin teossa tuli vähän kiire, joten ajattelin, että jos kassi osoittautuu toimivaksi, niin teen myöhemmin siihen vuorin. Joo, ihan hyvä se on, joten täytyy tässä joskus etsiä sopiva kangas vuoreen. Sisätaskuja pitäisi ommella kassiin myös, muuten pikkutavara on aivan sekaisin kassin pohjalla.

Positiivista toki on, että kassiin mahtuu paljon tavaraa, mutta painavaa kassia kantaessa kuitenkin toivoo, että se olisi sittenkin pienempi.

Ei kommentteja: