maanantai 26. heinäkuuta 2021

Ulkoverho tuo helpotusta hellesäähän mökillä
Kun aurinko porottaa ikkunaan, ulkoverho on kätevä keino jättää osa lämmöstä ulos. Markiisi olisi tosi hyvä, mutta nollabudjetilla homma hoituu lähes yhtä hyvin.


Viettäessämme aikaa vanhempieni siirtolapuutarhamökillä Jyväskylässä tänä kesänä tein äidin kanssa ulkoverhot kaksiruutuiseen ikkunaan vanhoista verhokapoista. Nämä kaksi kangaspalaa löysimme ensimmäisenä, kun aloimme etsiä mökiltä ulkoverhomateriaalia. Kelta-valkoinen pikkukukallinen kangas käy hyvin keltaiseen mökkiin. Yhtenäinen kangaskappale olisi sopinut tähän myös.


Taitoin kankaat verhotangon yli niin, että verhon alareuna on vähän ikkunan alareunaa alempana. Kiinnitin verhon esillä olevan sekä tangon yli käännetyn puolen toisiinsa hakaneulalla kummaltakin sivulta noin 10 cm päästä taitteesta. Tangolle olisi voinut ommella kujan, mutta meillä oli taivoite tehdä verhot mahdollisimman helposti ja nopeasti.
Verhotangoksi sopiva tankokin löytyi mökiltä. Ikkunankarmin yläpuolella oli valmiina kaksi naulaa, joista toisen paikkaa täytyi siirtää. Minulta siirto jäi yritykseksi, mutta mieheltäni se kävi kätevästi. Verhotanko pysyy hyvin paikoillaan kahden naulan varassa, ja tanko on helppo ottaa pois nostamalla.
Vilkaise myös aiemmin käytössä olleita ulkoverhoja vanhempien edelliseltä siirtolapuutarhamökiltä:


2 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Tuo on kieltämättä hyvä keino. Minä kasvatan aina jotain suurilehtistä rönsyilevää kasvia ulos ikkunoitten eteen, esim. ruusupapu on oikein hyvä. Sekin suojaa jonkun verran

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Sude! Ikkunoiden edessä rönsyilevät kasvit tuovat ihanasti tunnelmaa suojan lisäksi :)