maanantai 5. helmikuuta 2018

Suosituimmat villasukat ja ompelutyöt


Hääräämön 7-vuotissynttärihaaste keräsi kuvia Hääräämön ohjeilla tehdyistä käsitöistä. Villasukkien kuvia saapui haasteeseen eniten, eikä ihme, sillä blogin kaikkien aikojen luetuimmat postaukset ovat kuvallisia neuleohjeita. 

Kierrätys- ja korjausompelu olivat haasteessa esillä myös. Nekin ovat Hääräämön keskeistä sisältöä.

Tässä maistiaisia haasteeseen osallistuneista kuvista:Makean vaaleanpunaiset valepalmikkosukatMakean vaaleanpunaiset valepalmikkosukat


Irja on neulonut monet sukat Hääräämön ohjeilla. Tuttava pyysi häntä tekemään "makean vaaleanpunaiset" villasukat. Niihin Irja teki valepalmikkoa.
Irjalla on suunnitteilla ommella myös aasialaisessu (klik) ruuanlaittoa ja leipomista  varten.


Smokkineuletta villasukkiin

SmokkineuleSatu Kananen otti Hääräämöstä kuvakaappauksia smokkineuleohjeesta ja neuloi harmaat villasukat seminaarimatkalla Espanjaan. Hän käyttää näitä sukkia erityisesti tennarien kanssa niin töissä, kaupungilla kuin mustikkametsässäkin.Lapaset tunisialaisittain virkaten


Tunisialaisittain virkatut lapaset


Kaija Leppänen virkkasi lapaset tunisialaisittain Hääräämön ohjeella. Kahden erivärisen langan käyttö korostaa kaunista pintarakennetta tunisialaisessa virkkauksessa eli koukkuamisessa.Nopea tapa korjata vetoketju

Huippunopea tapa korjata vetoketjuHanne ompeli miehensä takkiin uuden vetoketjun. Hän ei purkanut vanhaa ketjua pois, vaan laittoi uuden vetskarin rikkinäisen viereen. Vanha ketju jäi takkiin kauniiksi yksityiskohdaksi.
Kangaslabyrintit lapsille

Kangaslabyrintit lapsille


Kangaskorjaamolla-blogin Johanna ompeli kangaslabyrinttejä ja listasi ompeluvinkkejä (klik) niihin liittyen.Kalenterin kannet ja pussukoita farkuista


Kalenterin kannet vanhoista farkuista


Kättein jäljet -blogin Marlee on ommellut monia tuotteita vanhoista farkuista Hääräämön ohjeilla. Kalenterin kansiin hän teki sisälle taskun. Näet sen hänen blogistaan (klik).
Pussukoita pitsivetoketjuilla vanhoista farkuista


Marlee teki myös penaaleja ja pussukoita ja laittoi niihin upeat pitsivetoketjut. Näet niitä täältä ja täältä.Suuret kiitokset kaikille haasteeseen osallistuneille! Lisää haastekuvia näet Hääräämön Facebook-kansiosta.


4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Olenkin seurannut facebookin kautta, mitä muut ovat tehneet Hääräämön ohjeilla. Se koostekansio oli näppärä.

Mullakin on käytössä sama vetoketjunkorjausniksi. Ja kiitos blogini mainitsemisesta :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista ja osallistumisesta Johanna :) Eikö olekin yllättävää, miten helpolla saa hyvää jälkeä vetskarin korjauksessa!

Ninnu kirjoitti...

Ihania ohjeita ja lopputuloksia! Nuo tunisialaiset lapaset taitavat olla suosikkini, vaikka muutkin näyttävät hyvältä, kuten tuossa aiemmin totesin.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Ninnu! Minustakin nämä ovat aivan upeita :)