maanantai 23. lokakuuta 2017

Babynest - VauvanpesäBabynest eli vauvanpesä


Ompelin odotusaikana babynestin eli vauvanpesän pussilakanasta, jonka löysin kirpparilta. Lakanassa on saksankielinen tarina, jota kauhistelin aluksi: pieni hiekkamies heittää lasten silmiin hiekkaa. Sitten tajusin, että tuo pieni hiekkamies, Sandmännchen, onkin Nukkumatti, ja kyseessä on tietenkin unihiekka.Babynest ja kolme petauspatjaa


Vauvanpesän sisäpuolen tein vaaleankeltaisesta puuvillakankaasta. 


Ompelin kolme petauspatjaa, vai olisivatkohan ne paremminkin paksuja lakanoita. Päällimmäinen kangas on puuvillaa ja alimmainen PUL:ia eli polyuretaanilaminoitua polyesteriä, joka ei päästä kosteutta läpi. Väliin laitoin kerroksen froteeta vanhasta pyyhkeestä. Tikkasin froteen harvakseltaan kiinni puuvillakankaaseen.

Petauspatja ei ole likaantunut, sillä meillä on käytössä ohuen ohut tyyny. Lisäksi taitan peiton vauvan alle, joten petaria ei näy ollenkaan. Yksi petari on siis joutanut hyvin hoitoalustaksi, jota kuljetan hoitolaukussa. Sen päällä on kätevä vaihtaa vaippa kodin ulkopuolella.


Vauvanpesä eli babynestKatsoin babynestin mittoja Unelmallinen-blogista. Selailin myös paljon muita babynest-ohjeita netistä.

Monessa babynest-ohjeessa tehdään nyörikuja vinonauhasta. Minulla ei ollut tarvittavan pitkää pätkää vinonauhaa kotona, niin tein nyörikujan vihreästä puuvillakankaasta jättämällä ala- ja yläkappaleen väliin tuon kangassuikaleen kaksinkertaisena.


Nyöriäkään en löytänyt kotoa kuin maksimissaan metrin pätkiä, vanhoista vaatteista yms. talteen otettuja. Yhdistin monta nyöriä ompelemalla. Päihin passailin sellaiset nyörit, jotka sointuvat väriltään babynestiin.Babynest eli vauvanpesä


Ompelin useassa erässä pohjan reunaompeleen, joka erottaa pohjan vanutäytteisistä reunoista. Näin vanu oli helpompi pujottaa reunoihin.


Laitoin vauvanpesän pohjaan kaksi kerrosta vanulevyä. Ylemmästä levystä leikkasin keltaisen kankaan kokoisen. Olin kuullut, että vanu tulisi lakanakankaasta läpi. Laitoin vanylevyn stoppariksi. Ostin Jyskistä ison tyynyn (n. 7 e), josta otin täytettä babynestin reunoihin. Babynest ja vihreä-keltaraidallinen petauspatja


Babynestin voi avata jalkopäästä, kun vauva ei enää mahdu siihen pituutensa puolesta:
Vauva nukkuu yöt pinnasängyssä babynestissä. Pari kertaa nostin babynestin päiväksi olohuoneen pinnasohvalle vauvan ensimmäisten viikkojen aikana:6 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Tuo pesä on niin kiva! Työkaverista tulee mummo ihan kohta ja hänkin teki sellaisen. Varmasti on tarpeellinen ja käytännöllinen, miksi niitä ei keksitty kauan sitten.......:)Olisin tehnyt itsekin:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Irma. Minustakin babynest on hyvä keksintö. Meillä se on osoittautunut oikein toimivaksi käytössä.

Marle kirjoitti...

Voi miten suloinen tuo babynest on!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Marle :)

Niina Risulainen kirjoitti...

Ihanan värikäs vauvanpesä, tuossa on hyvä köllötellä :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Niina :)