keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Autumn Mood -tunika II


Ottobre 5/2013: Autumn mood -tunikaOttobre 5/13: Autumn mood -tunika

Löysin ihanaa viskoositrikoota Ottobrelta syksyllä. Tein siitä tunikan Autumn Mood -kaavalla (Ottobre 5/13). Samalla kaavalla tein tunikan vuosi sitten. Tästä kaavasta tuli lempparini. Pääntietä täytyy pienentää seuraavaan paitaan/tunikaan, mutta muuten malli on mielestäni tosi hyvä. Nyt vain käänsin ja ompelin kaksoisneulalla pääntien, kuten myös hihansuut ja helman. Ostamani kangaspala ei riittänyt tämän pitempään helmaan, mutta tämä pituus vaikuttaa toimivalta housujen kanssa.

Tein hihoista reilun mittaiset, joten ranteisiin jää paljon ryppyä. Kangasta sattui olemaan reilusti juuri siinä kohtaa, josta leikkasin hihat. Tässä kuosissa rypyt eivät näy kovin hyvin, mutta voisin kokeilla samaa ideaa yksivärisiin hihoihin. Hihansuut ovat sen verran kapeat, että ne pysyvät hyvin paikoillaan eivätkä valu kämmeniin. 


Ottobre 5/13: Autumn mood -tunika

Olen miettinyt peukaloreikien tekemistä hihoihin, jotta hihanpäitä voisi käyttää tarvittaessa kämmekkäinä, kuten korjaamassani hupparissa.Kuvasin kuvien taustan reilu viikko sitten Pallaksella. Samoilla seuduilla otin Lempi-mekon kuvien taustan menneenä kesänä.

8 kommenttia:

Kanneli kirjoitti...

Erittäin kaunis tunika ja kuvat ovat upeita! Pitääpä bongata tuo kaava, nimittäin tykkään tuon mallisista paidoista ja toisaalta hyvää kaavaa voi halutessaan kätevästi muuttaa:-) Kankaan kuosi on ihana, tyylikäs.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Kanneli. Miekin ihastuin tuohon kuosiin sekä kaavaan, hyvä yhdistelmä.

Eerika kirjoitti...

Hyvän näköinen tunika! Upeat on maisemat kuvissasi, varsinkin vikassa kuvassa!

Tui kirjoitti...

Ihana kangas ja ihana lopputuote! Oon itse tehnyt tuolla ohjeella nyt kaksi versiota, ns paidan mittaisen ja pidemmän tunikan ja tykkään älyttömästi. Ne peukaloreiät tarvii itelle toteuttaa koska tykkään venyttää hihoja.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kehuista Eerika ja Tui! Minäkin tykkään tuon viimeisen kuvan tunnelmasta.

Krista kirjoitti...

Onpa tosiaan kaunis kangas ja kivan aikuismainen kuosi :). Paita näyttää oikein hyvältä!

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Kaunis

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Krista ja Tarja! Minäkin ihastuin heti tuohon kuosiin eikä se ollut kalliskaan.