keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Animaationteko-ohjelma Online
Löysin mielestäni hyvän animaatio-ohjelman netistä ABCYa-sivustolta, joka mainostaa olevansa "the leader in free educational kids computer games and activities for elementary students to learn on the web". Tätä animaatio-ohjelmaa ei tarvitse ladata koneelle, vaan sitä käytetään netissä. 

Aloitussivulla on ohje (Tutorial), josta näet nopeasti ohjelman pääperiaatteet. Voit käyttää valmiita taustoja ja hahmoja tai ne voi piirtää itse. Ohjelma on tarkoitettu lapsille ja voisin kuvitella, että alakouluikäiset tekisivät mielellään tällä animaatioita. Itse ohjelma sopii mielestäni kaiken ikäisille animaationtekoon tutustujille, mutta sivun ulkoasu paljastaa sen lapsille suunnatuksi.

Yksi anonyyminä pysyttelevä oppilaani (17 v.) teki tänään yllä olevan animaation. Kiitos julkaisuluvasta! Tässä animaatiossa on käytetty 100 framea (eli yksittäistä kuvaa), mikä on maksimi kyseisessä ohjelmassa. Pitkiä animaatioita tällä ei pysty tehdä, mutta ohjelmaa käyttäessä oppii animaation perusperiaatteet.

Jos tiedät jonkun netissä toimivan ilmaisen animaationteko-ohjelman, vinkkaa toki minulle. Erityisesti olisin kiinnostunut animaatio-ohjelmista, joita ei olisi suunnattu erityisesti lapsille.

Ei kommentteja: