tiistai 15. lokakuuta 2013

3D-letti neljällä & sotkuinen kalanruoto + ohjelinkkejä

Olen löytänyt paljon erilaisia lettiohjeita netistä viime kuukausien aikana. Tässä kuvia ja ohjelinkkejä muutamista lettikokeiluistani:

3D-letti


kolmiulotteinen letti

 
Kolmiulotteisen neljällä letitetyn letin ohje löytyy Cute Girls Hairstyles -blogista (video on postauksen lopussa). Letti on yksinkertainen: Reunimmainen kahden yli, takaisin päin yhden ali, sitten sama toiselta reunalta.


Kalanruotoletti


Sotkuinen kalanruotoletti

Kalanruotolettin ohje on Cute Girls Hairstyles -sivuston videolla French Fishtail Braid. Tein letin ranskalaisen osuuden eri tavalla kuin videossa, mutta nypin letin hännän, kuten videossakin. Nyppimällä letistä tulee rennompi (sotkuinen) ja paksumman näköinen.


Circle Crown Braid
Circle Crown Braid aloitetaan tekemällä poninhäntä, johon ei oteta mukaan pään reunimmaisia hiuksia. Ranskalaiseen lettiin otetaan vähän kerrallaan hiuksia poninhännästä. Löydät Lilith Moonin ohjevideon täältä. Samalla idealla tehty huomattavasti monimutkaisemman näköinen letti löytyy täältä.


Vesiputousletti


Vesiputousletti


Letin alun letitin ranskalaisen letin tavoin, mutta otin hiuksia lisää vain otsan puolelta eli tein puoliranskalainen letin. Loppu on vesiputouslettiä (waterfall braid), johon on ohje mm. täällä.


10 kommenttia:

Pikku Akka kirjoitti...

Minäkin haluaisin osata, mutta mun sormet ei vain taitu letteihin. Ihania kampauksia saa noilla aikaan.

Jadezza kirjoitti...

Olipas tuo eka yllättävän helppo, onnistui kerrasta. Muita en uskalla itselleni edes kokeilla. Kädet puutuu jo pelkästä ajatuksesta :D.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista Pikku Akka ja Jade!

Jade, kiva kun onnistui. :) Kokeile ihmeessä muitakin, jos vaan saat kärsivällisen mallin. Tuo kalanruoto on yksinkertainen, mutta aika näyttävä. Sen voi aloittaa ihan tavallisesti, siis ei tartte tehdä ranskalaista kalanruotoa alkuun.

Pet kirjoitti...

Letit on ihania ja piristävät arkea (nopeita tehdä ja kuten sanot, näyttäviä :). Mutta miten ne saisi pipon, hatun tai huivin alle ilman, että näyttää hullunkuriselta? Jos tähän keksit ratkaisun, halleluja!! :D

Pet kirjoitti...

Sen verran sanoja takaisin, että eiköhän nuo ranskalaiset mene piponkin alle. Oma suosikkini, jossa letit nostetaan pään päälle, eivät siihen taivu.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista Pet! Kyllä se pipo tahtoo olla pienoinen ongelma kampausten kanssa. Odotellaan sellaista väljää ja muhkuraista pipomuotia.. ;)

Aarnilintu kirjoitti...

Nuo ovat kyllä upeita! Mulla olisi tarpeeksi ja pitkästi hiuksia, mutta omaan päähän noiden väkertäminen on hitusen hankalaa. Tavallisen ranskalaisen saan ilman sen kummempia kommervenkkejä tehtyä, mutta muihin tuntuisi lisäkäsistä ja -silmistä olevan apua. Täytyisi saada mies opetettua tekemään tuommosia ittelle, niin pääsisi vähemmällä käsien puutumisella ja apuklipsien käytöllä:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Aarnilintu! Ootko kokeillut ranskalaisen letin nyppimistä? Sillä saa letin näyttämään paljon paksummalta. Edellisissä hiusaiheisissa postauksissani oli linkkejä nyppimisohjeisiin.

TsiSanna kirjoitti...

Wau mitkä hiukset. Kateeksi käy! Omiinkin lettejä väsään, mut hei eihän ne miltään näytä kun ei oo tommosta tukkaa.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Moi Sanna, näiden mallien hiukset on kyllä ihanan paksut ja pitkät, mutta ohuemmatkin hiukset saa näyttämään mukavasti paksummilta, kun nyppii lettiä: http://haaraamo.blogspot.ch/2013/07/lisaa-lettivinkkeja-ohjelinkkeja.html