perjantai 12. heinäkuuta 2013

Rimpsupääntie T-paitaan + ohjelinkki

Vihreä rimpsupaita t-paidasta

Tein muodonmuutoksen vanhalle T-paidalle, jossa oli ahdistavan pieni kaula-aukko ja joka oli turhan lyhyt eikä mikään ladyfit-mallinen. Olin nähnyt Pinterestissä vinkin, miten kaula-aukolle ommeltava kuminauha saa ihmeitä aikaan. Ohje löytyy täältä (klik). Yleensä en tee nopeasti mitään käsityötä, mutta tämä oli oikeasti tosi nopea tehdä. Totuuden nimissä pitää tarkentaa, että pääntie oli nopea tehdä (ehkä 15 min), mutta paitaan tekemäni muut muutokset veivät lähemmäs kolme tuntia.

Kaula-aukon voisi tehdä edestä vähän isommaksi kuin mitä minä tein, mutta paidassa olevan printin vuoksi jätin aukon näin pieneksi. Leikkasin kaula-aukon edestä ja takaa saman kokoiseksi.Vihreä rimpsupaita


Leikkasin paidasta pois hihat ja ompelin kuminauhan uudelle kädentielle aloittaen ja lopettaen suunnilleen samalta korkeudelta kuin mihin pääntien kuminauha yltää. Leikkasin kädenteitä vähän isommiksi kainaloista, siis saksin sivusaumaa joitain senttejä auki. Käänsin kädentieltä kainalon seudulta neuloksen reunaa nurjalle, siis sen osan kädentietä, jolla ei ole kuminauhaa. Ompelin käänteen suoralla ompeleella. Tykkään sellaisista kesäpaidoista, joissa kainalot tuulettuvat.

Ja kun kerran rypytyslinjalle olin lähtenyt, laitoin vielä kuminauhan rinnan alle. Ommeltuani kuminauhat tajusin, että Framilonilla olisi tullut varmasti parempi lopputulos. No, oli ylipäätään positiivista, että minulla oli mökillä edes kuminauhaa. Ompelin kuminauhan siksakilla, mutta suoralla ompeleella tulisi mahdollisesti siistimpää.

 
Vihreä rimpsupaita takaa


Lopuksi vielä pidensin paitaa hihoista ottamallani neuloksella. Sitä ei riittänyt helman ympäri, niin tein jatkopalan paidan niskasta leikkaamastani palasta. No, sittenkään ei vielä ollut materiaalia lantion ympäryksen vertaa. Ompelin suikaleen kuitenkin paidan helmaan kiinni. Suikaleen päät laskostin siten, että näyttää, että alempi paita (siis suikale, jonka ompelin helmaan) olisi kurtussa.

Kuvat otin pitkälti samalla periaatteella kuin halterneck-mekkokuvat, ylimmässä kuvassa tosin kamera oli kädessäni.
 

Yllä esittelemäni paidan muokattuani päätin tehdä tuohon punasävyiseen Jackpotin paitaan samanlaisia muutoksia. Näet paidan uuden version täältä.8 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

aivan ihana :) rakastan rypytyksiä, varsinkin itselläni tykkään käyttää! ja onhan ne tytöilläkin hurjan ihania <3

MiiA kirjoitti...

Oi oi! Tää on ihana!! Tykkään varsinkin tosta eturypytyksestä!

Niinu kirjoitti...

Mistä tuo vihreä t-paita on alunperin?! Kiva lopputulos - taidan käydä katsastaan mieheni kaapin...:)

Peppi kirjoitti...

Ei hassumpi idea. Pienikaula-aukkoiset paidat ahdistaa täälläkin - niillehän näköjään vois tehdä jotain :)

Sinipellavainen kirjoitti...

Kaunis!

Pikku Akka kirjoitti...

Tosi kiva rypytystuunaus - sinulla kyllä ideoita riittää.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista.

Niinu, jompikumpi siskoistani on ostanut paidan Israelista vuosia sitten.

Melissa kirjoitti...

IDF:n paita :) Magee