lauantai 13. huhtikuuta 2013

Matleena-mekko ja Mini-Matleena


Mekkotehdas: Matleena ja Mini-Matleena


Yksi ystäväni antoi minulle puhki kuluneet yöhousut sillä ehdolla, että en käytä niitä. Siis että en korjaa niitä ja käytä housuina. Housut olivat kuluneet istumalihaksien kohdalta, mutta niissä oli vielä paljon hyväkuntoista kangasta. Tein mekon noista Espritin pellavahousuista Mekkotehtaan Matleena-kaavalla (koko 86/92). Samoista housuista riitti kangasta vielä Mini-Matleenaan, nuken mekkoon.

En ollut tehnyt tämän tyylistä yläosaa mekkoon aiemmin, mutta Mekkotehdas-kirjan selkeillä ohjeilla homma sujui hyvin. Mekkotehdas: Matleena-mekkoMekkotehdas: Matleena-mekon tasku


Mini-Matleena on auki takaa ja siinä on tarrakiinnitys. Napit ovat olkapäillä koristeena. Mini-Matleenassa sain kohdistettua kankaan raidat symmetrisesti. Isompaa mekkoa leikatessani olin vain onnellinen, että kangas riitti juuri ja juuri.

Osallistuin näillä mekoilla Facebookin Saumanvara-ryhmän Vanhan uusi elämä -haasteeseen, jossa piti tehdä ompeluksia kierrätysmateriaaleista.Mekkotehdas: Mini-Matleena


Valokuvista:

Otin nämä kuvat keittiön pöydällä luonnonvalossa (f/4,5, 1/80 - 1/40 s,
ISO 200). Avasin varjoja valkoisella heijastimella. Heijastimeksi käy melkein mikä tahansa valkoinen pinta. Pieniä tuotteita kuvatessani käytän usein kirjekuorta tai kopiopaperia, jota pitelen toisella kädellä. Joskus kun tarvitsen vielä paremmin valoa heijastavaa heijastinta, käytän peiliä. 

Tässä heijastimena oli studiosalaman softbox (kuvan näet täältä), mutta esim. styrox- tai kapalevy tai iso valkoinen kartonki käyvät hyvin. Yksin kuvatessa on kätevä kiinnittää isommat heijastimet jalustoihin, mutta koska minulla ei ole heijastimen jalustaa, käytän softboksia.

Käsittelin kuvat kevyesti Gimpillä. Rajasin kuvia ja säädin värikäyriä (Värit - Käyrät). Lopuksi pienensin kuvat, mistä tulikin mieleen, että blogissa Pieni Lintu (klik) on hyvä postaus siitä, miten blogin kuvatilan saa riittämään ilman lisämaksuja.

6 kommenttia:

Aarnilintu kirjoitti...

Kaunis! Oikein voi tuntea käsissään sellaisen pehmeäksi kuluneen pellavan.

TiniT kirjoitti...

Ihanat :)

margsan kirjoitti...

Todella hienot!!!

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Aivan ihana idea ja kaunis tulos

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista! Minäkin olen tyytyväinen lopputulokseen.

Outi kirjoitti...

Sieviä mekkoja!