maanantai 18. kesäkuuta 2012

Grafiikkakääre lahjalle


Paketoin lahjan grafiikan kokeiluun. Löysin vanhoja grafiikan vedoksia, tämän tein vuosia sitten collagrafia-tekniikalla. Se on helppo koulugrafiikan tekniikka, jossa pahville liimataan kuvioita esimerkiksi kartongista ja tapetista. Yleensä grafiikassa laatasta poistetaan pintaa, mutta collagrafiassa laattaan lisätään kohokuvioita liimaten. Tekeleeni eivät ole mitää seinälle laitettavia versioita, joten ajattelin ottaa käyttöön.

Leikkasin valkoisesta paperista eri levyisiä suikaleita, kiharsin ne sakseilla kuten lahjanarua ja teippasin paketin päälle.

6 kommenttia:

Purnauskis kirjoitti...

Sievä paketti! Jännä tuo grafiikkatekniikka. Kelpaako maaliksi vesiväri (tarttuuko enää paperiin) vai pitääkö olla ihan kunnon askartelumaalia? Tuota tekniikkaa voisi kokeilla juurikin lahjapaperiksi.

Niinu kirjoitti...

Hieno paketti! Juuri tänään keskustelimme työpaikalla pakettien teosta ja siitä kuinka haluaisimme kaikki tehdä kauniita paketteja eikä niitä ketjuohjeen mukaisia...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Olen teettänyt koulugrafiikkaa grafiikan painoväreillä (kalliita) yläkoulussa. Luulen, että monet käyttävät pullopeitevärejä. En muista, oleko kokeillut niitä tähän. Olen telannut maalin painolevylle. En ole kokeillut, toimisiko värin levitys siveltimellä.

Kokeilin press-print-painantaan (http://haaraamo.blogspot.fi/2011/02/grafiikkaa-kotikonstein.html) tuubipeitevärejä, mutta ne eivät toimineet. Luulisin, että nappipeitevärit soveltuisivat vielä huonommin. Pullopeiteväreillä sain aikaan hyvää jälkeä. Pullopeitevärit eivät ole kovin kalliita ja niillä voi maalata siveltimen lisäksi myös käsillä (ihanaa!).

Tässä yksi ohje leimasimen tekoon, en ole tosin kokeillut: http://leafandletterhandmade.blogspot.fi/2010/01/on-cheap-teeny-tiny-little-stampers.html?showComment=1328347850202

Hääräämön muita paketointivinkkejä on täällä: http://haaraamo.blogspot.fi/search/label/Paketointi

frost kirjoitti...

Kaunis paketti! Hyvä idea käyttää noita vedoksia. Täytyypä joku päivä tutkia omat varastot!

Aarnilintu kirjoitti...

Onpa varsin tyylikäs paketti! Melkein jo kirjoitin tuohon äsken että "tyylikäs tapetti", kun innostuin vanhojen tapettijämien hyödyntämisestä:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Frost ja Aarnilintu.