tiistai 28. helmikuuta 2012

Geometriakokeilu inhoväreillä
Huomasin vanhojen lehtien kannessa upeita värejä: turkoosia ja lohenpunaista. Vaikka pidän noita värejä hienoina ja varsinkin niiden yhdistelmää, en tykkää niistä ollenkaan. Silti sormet syyhysivät päästä tekemään noista pienistä väripinnoista jotain. Jos olen ymmärtänyt oikein, geometriset muodot taitavat olla aika pinnalla nyt. Niistäkään en ole innostunut.

Tein tämän geometriakokeilun inhoväreillä Lauran korttihaasteeseen, jossa oli aiheena tällä viikolla yhdistää kahta kuviota. Leikkasin turkoosista kolmioita ja punaisesta ympyröitä. Liimasin palat valkoiselle kierrätyskartongille, jonka liimasin vielä mustalle paperille, jotta sain vähän kontrastia reunoihin. Luku 30 ei meinannut oikein hahmottua kortista, niin vahvistin sitä vähän mustalla tussilla.

Silloin harvoin kun käytän mustaa, tulee mieleen muistaakseni Unto Pusan kommentti mustasta viivasta: "Jos kaksi väriä ei sovi vierekkäin, laita musta viiva väliin." Musta on helppo ratkaisu, jota tuo taidemaalari ja väriopin kehittäjä ei oikein arvostanut. Joskus on mukavaa valita tämä helppo ratkaisu, kun tuntuu, ettei mikään muu toimi. Musta saa värit hehkumaan korostaa niitä mukavasti.

7 kommenttia:

Aarnilintu kirjoitti...

Varsin mielenkiintoisen näköinen kortti. Pirteät värit!

Pyjama kirjoitti...

Aika villi! :D

Anonyymi kirjoitti...

Siis nyt en ymmärtänyt? Sanot: Upeat värit turkoosi ja lohenpunainen, ja pidät niitä hienoina. Mutta et tykkää niistä, ja ovat inhovärejä.Siis...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Anonyymi: En minäkään ihan ymmärrä, miten voin pitää noita värejä hienoina, vaikken tykkääkään niistä henkilökohtaisesti. Ehkä vähän kuin joku ruoka, jota pidän hienostuneena ja laadukkaista raaka-aineista hyvin tehtynä, mutta en tykkää mausta.

Henna kirjoitti...

Erikoinen mutta tasapainoinen kokonaisuus! Turkoosi kyllä kuuluu omiin suosikkeihin, lohenpunainen ei niinkään...

Sanna Saksija kirjoitti...

Jännä kortti, minä näin tässä heti kalan ja toisen merenelävän ja vasta tekstin lukemisen jälkeen tuon numeron. Abstraktia taidetta siis ihan selvästi, jonka jokainen katsoja näkee omalla tavallaan! Kiitos osallistumisestasi Lauran korttihaasteeseen!

Meku kirjoitti...

Tosi mielenkiintoinen kortti, tykkään! Värit on jotenkin ihanan raikkaat ja kortissa on kivaa muodoilla leikkimistä :D