torstai 9. kesäkuuta 2011

Multimediapostikortti-kurssi ja materiaaliaOsallistuin Kuvata ry:n (Lapin Kuvataideopettajat) järjestämälle Multimediapostikortti-kurssille kesäloman alkajaisiksi. Kuvataideopettaja Annamari Mannisen vetämällä kurssilla käsiteltiin valo- ja videokuvausta pokkarikameralla sekä kuvankäsittelyä ja videoeditointia. 

Tutustuin kurssilla vähän Picnik-kuvankäsittelyohjelmaan. Se on ilmainen ja sitä käytetään netissä, ei siis ladata omalle koneelle lainkaan. Ohjelmasta on olemassa myös maksullinen versio, jossa on enemmän työkaluja yms. Tein tuon yllä olevan kollaasikokeilun Picnikillä. Kuulin, että Picnik on monipuolisempi kuin Picasa, jota en ole käyttänyt lainkaan. Löysin Picnik-ohjeita Jyväskylän yliopiston sivuilta.

Seuraavaksi aion tutustua Sumopaint-nimiseen kuvankäsittelyohjelmaan. Se on kuulemma Picnikiä monipuolisempi ja toimii Picnikin tavoin netissä. En tiedä, kuinka paljon nämä netissä käytettävät ohjelmat verottavat kuukausittaista nettikapasiteettia. Minulla on tällä hetkellä 3 Gt / kk nettisopimus.

Joillakin (aika monilla?) kouluilla opettajat ja oppilaat eivät voi asentaa itse tietokoneisiin ohjelmia. Netissä käytettävien ohjelmien plussana on se, ettei tarvitse häiritä häiritä atk-tyyppejä taas asentamaan jotain uutta ohjelmaa siihen luokkaan, jossa on kohta tunnit.

Annamari Mannisen Multimediapostikortti-blogissa on mm. monipuolisesti kuvaesimerkkejä, kuvankäsittely- ja videoeditointiohjelmien esittelyjä sekä aiheeseen liittyviä linkkejä. Blogi on varmasti hyödyllinen sekä kuvataideopettajille että muille valo- ja videokuvauksesta sekä kuvankäsittelystä ja editoinnista kiinnostuneille.

Kiitos kurssista Annamari ja Kuvata!

Ei kommentteja: