torstai 26. toukokuuta 2016

Seitsemällä letitetyn näköinen letti + ohje
Tämä monimutkaisen näköinen letti on helppo tehdä. Kutsun sitä seitsemällä letitetyn näköiseksi hollantilaiseksi letiksi. Jos osaat tehdä ranskalaisen letin, tämä letti tuskin on ylivoimainen.

En ole nähnyt tähän lettiin ohjetta missään. Olen keksinyt tämän letin itse, mutta on paljon mahdollista, että joku muu on keksinyt sen jo aiemmin.
Tee kaksi löysää puolihollantilaista lettiä mahdollisimman lähelle toisiaan. Jätä lettien väliin lettien aloituskohtaan letittämättä yksi hiusosio, joka on suunnilleen yhtä paksu kuin lettien osiot. Tällä osiolla yhdistetään letit lopuksi. Jos epäilet, että osio ei yltä kiemurrellen letin päähän asti, voit jättää letittämättä toisen osion alempaa, jonka lisäät myöhemmin ylempään osioon.

Löydät hollantilaisen letin ohjeen Jenni´s Hairdaysin videolta. Hollantilainen letti on kuin ranskalainen nurinpäin eli hiukset tuodaan alakautta reunalta keskelle. Puolihollantilaiseen lettiin lisätään hiuksia vain toiselta puolelta: tässä letissä tarvitset lisää hiuksia oikeanpuoleiseen lettiin oikealta ja vasemmanpuoleiseen vasemmalta.

Jos haluat lettiin lisää näyttävyyttä, lätytä eli nypi letin reunaa (oikeanpuoleisessa letissä oikeaa reunaa ja vasemmanpuoleisessa vasenta), kuten yllä mainitussa videossa näytetään. Minä lätytin vasta valmista lettiä, mutta paremmin se onnistuu letin tekovaiheessa, varsinkin jos käytät hiuspuuteria.

"Ompele" letittämättä jätetyllä osiolla kaksi tekemääsi lettiä yhteen. Vedä hiusosio letin reunan läpi vuorotellen kummastakin letistä.

Tämän vaiheen vuoksi on hyvä, jos letit eivät ole kovin tiukkoja. Voit käyttää apunasi hiuslassoa.Yllä olevassa kuvassa en ole lätyttänyt lettiä, mutta alla olevassa olen.
Löydät lisää lettiohjeita mm. Hair-kansiostani Pinterestistä.Seitsemällä letitetyn näköinen hollantilainen letti

14 kommenttia:

Pikku Akka kirjoitti...

Wau, tosi hieno! Pitää harjoitella Neidin hiuksiin. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos! Vaikka tämä letti on monimutkaisen näköinen, se on yllättävän simppeli tehdä :)

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Ihastuttava. todella näyttävän näköinen. Nyt ei puutu kuin pää, jossa oli riittävästi hiuksia :-)

Eerika kirjoitti...

Vaude! Näyttävä ja kaunis letti! Pitääkin testata sitä joskus tytöille :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Nea / Neanomat kirjoitti...

Oi wau! Pakko kokeilla, saisko tytölle tehtyä. Täyttäisi varmasti prinsessakampauksen kriteerit. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Nea! Kyllä tässä letissä taitaa olla potentiaalia prinsessakampaukseksi :)

Aila kirjoitti...

Mä voisin valita voi hiukset mulle niin voisin yrittää harjotella yhtä hienoa kampausta. �� mulla on mun ohuet hiukset. Mutta ehdottomasti testaan tätä jonkun päähän kun tulee sopiva vastaan. Tosi hieno idea ja selkeät ohjeet. Kiiiiitos ��

Paulina//DIY Stories kirjoitti...

Saatko tuon siis tehtyä itse omaan päähän? Wau, tosi hieno! Mulla menee sormet solmuun kun yritän näitä, siksi mun luottokampaus on aina "messy hair".. :D

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viesteistä!

Pauliina, mie en ole tehnyt tätä itselleni. Jos sen tekee itselleen, on hyvä olla sellaiset peilit, joista näkee takaraivonsa tai mille kohtaa lettiä tekeekään.

Mari kirjoitti...

Upea idea!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Mari :)

Rautapari rouva kirjoitti...

Hei, hyvät ja selkeät ohjeet ja muutenkin nätiltä näyttää :) onpas mulla kiva tukka! Hiusta kyllä tälle mallille on siunaantunut, vielä kun osaisi itselle loihtia tuon.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Sulla on kyllä upeat hiukset Rouva reissaaja. Kiitos mallina olosta :)