Häärääjä

Olen Laura. Rentoudun ompelukoneen ääressä ja inspiroidun kierrätysmateriaaleista. Kerron Hääräämössä käsitöistäni ja julkaisen käsityöohjeita sekä kierrätys- ja korjausvinkkejä.

Jos etsit ideoita pienellä budjetilla toteutettaviin käsitöihin ja askarteluihin, olet oikeassa paikassa. Hääräämöstä löydät paljon tekstiilityöhön ja muuhun näpertämiseen liittyvää materiaalia.

Olin aivan surkea koulussa tekstiilitöissä kolmannella luokalla. Tilanne muuttui, kun äiti ilmoitti minut koululaisten ompelukurssille seuraavana kesänä. Innostuin ompelusta, ja vaatteita alkoi syntyä myös kotona sekä itselleni että sisaruksilleni. Nykyään teen käsitöitä monella eri tekniikalla.

Koulutukseltani olen kuvataideopettaja (TaM) ja luokanopettaja. Olen opiskellut myös tekstiilialaa (TaK) sekä valokuvausta. Suurimman osan työurastani olen opettanut yläkoulussa ja lukiossa kuvataidetta sekä ammattiopistossa taidetta ja kulttuuria Rovaniemellä ja sen lähistöllä. 

Naimisiinmenon myötä muutin kesällä 2015 Rovaniemeltä mieheni lapsuudenmaisemiin Muonioon, Tunturi-Lappiin. Olen junantuoma lappilainen, lähtöisin Jyväskylästä.

Nykyään työskentelen luokanopettajana kakkosluokalla Muonion yhtenäiskoulussa. Ennen alakouluun siirtymistä olin useamman vuoden eskariopena. Hääräämössä onkin nähty monia esiopetusaiheisia postauksia. Julkaisen täällä tulostettavaa opetusmateriaalia ja kouluaiheisia ideoita. 

Vuonna 2017 syntyneen lapsemme tiimoilta julkaisen Hääräämössä toisinaan myös lapsi-aiheisia postauksia.Tavoitat minut sähköpostilla osoitteesta haaraamo@gmail.com

Hääräämön kuvien lisäksi olen kerännyt paljon mielenkiintoisia juttuja Pinterestiin.

Voit seurata Hääräämöä myös Facebookissa sekä Instagramissa.

Tekemiäni käsityöohjevideoita näet YouTubesta.

Löydät tekemääni toiminnallista oppimateriaalia esi- ja alkuopetukseen veloituksetta ja jotkut materiaalit pientä maksua vastaan Freeedistä.
10 asiaa, jotka voi ommella vanhoista farkuista
Etelä-Suomen Sanomat 13.6.2016
Kiitos kuvasta Elinalle!Kodin Kuvalehti: Patakinnas farkuista
Kodin Kuvalehti 16 / 11.8.2016