maanantai 30. toukokuuta 2016

Pehmoleluprojekti eskarissa


Teetin eskarissa pehmoleluja. Jokainen lapsi suunnitteli oman lelunsa. Heillä oli vapaat kädet aiheen suhteen. Moni halusi tehdä useamman pehmolelun. Mielelläni annoin suunnitella ja valmistaa usean tuotteen. Pikku perunoita syntyi aika monta. Myöhemmin sain tietää, että ne liittyvät johonkin tv-ohjelmaan.


Lapset luonnostelivat pehmoleluhahmoaan piirustusvihkoonsa. Luonnoksien ja suunnitelmien teko on jo ennestään tuttua ryhmäläisilleni. Luonnoksista valittiin paras ja lapsi piirsi siitä kaavan: valkoinen A4-paperi luonnoksen päälle ja läpi piirtäminen. 


Kaavan leikattuaan lapsi valitsi mieleisensä värin/värit huopakankaasta ja piirsi kaavan ääriviivat kankaaseen tussilla (tai taululiidulla tummalle kankaalle). Hän leikkasi kaksi hahmoa huopakankaasta, ompeli ne reunoistaan yhteen ja täytti vanulla. Sen verran rajoitin ilmaisua, että en antanut piirtää silmiä yms. tussilla. En usko, että niistä olisi helppo saada piirtäen siistin näköiset. Lapset leikkasivat yksityiskohtia huovasta, ja moni ompeli helmet silmiksi.


Monet lapset halusivat viedä pehmolelun kotiin heti lelun valmistuttua. Eräänä perjantaina pidimme pehmolelupäivän, jolloin lapset toivat tekemiään leluja pehmolelutapaamiseen ja leikkivät niillä. 

Eskariaiheisia linkkejä löydät paljon Esi- ja alkuopetus -kansiosta Pinterestistä.

Ompelu esiopetus

5 kommenttia:

Hanna Mi kirjoitti...

Hellyttäviä nämä lasten tekemät pehmot ❤ ! Korvissa alkoi heti soida pikku perunan tunnuslaulu :D.

MatkaMartta kirjoitti...

Ihania pehmoleluja! Kaikkea ne eskaritkin jo osaa, kun on taitava ope!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Hanna ja MatkaMartta :)

Pia - Jotain tekemistä kirjoitti...

Wau, onpa upeita!
Meilläkin aloitetaan syksyllä eskari! :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Pia! Eikö olekin hienoja :) Mukavaa eskaritaivalta!