tiistai 31. toukokuuta 2016

Eläinsuunnistus eskarissaEläinsuunnistuspassi


Eläinsuunnistuksesta tuli kevään hitti eskarissamme. Kyseessä ei ole varsinainen suunnistus, vaan kuva-sanakorttien etsiminen esikoulun pihasta.


Tämän aktiviteetin idea on tosi yksinkertainen, mutta se imaisi lapset mukaansa aivan täysin.Eläinkortin esiminen ja kirjoitus kepeilläEläinsuunnistuspassi ja kirjoitus kepeillä


  1. Lapset etsivät pareittain kuva-sanakortin eskarin pihasta.
  2. He kirjoittavat koivun juurella kortissa olevan eläimen nimen kepeillä, joita on kerätty lähimetsästä aiemmin.
  3. Saatuaan sanan kirjoitettua he pinoavat kepit takaisin puun juurelle.
  4. Lapset käyvät kirjoittamassa tussilla eläimen nimen eläinsuunnistuspassiinsa muutaman kymmenen metrin päässä eskarin portailla.
  5. Lopuksi he vievät eläinkortin samaan paikkaan, josta olivat löytäneet kortin.
  6. Ja sitten etsimään seuraavaa eläintä.Kuva-sanakortit Papunetin Kuvatyökalulla
Kuvakortit eläinsuunnistukseen Papunetin Kuvatyökalulla


Tein kuva-sanakortteja Papunetin Kuvatyökalulla ja päällystin ne kontaktimuovilla molemmilta puolilta. Kaukon kaverit -lorusta on kaikki eläimet mukana, ja lisäksi laitoin kortteihin jokusen muun eläimen. Yllä olevan kuvan kuvaushetkellä torakkakortti oli häviksissä. 

Etukäteen olin melko epävarma homman toimimisesta, sillä lapset kirjoittavat kahteen kertaan saman sanan, ensin kepeillä ja sitten tussilla. Ajattelin, että se on liian tylsää, mutta lapset olivat aivan innoissaan. He pyysivät päästä syömään myöhemmin ja kysyivät, voidaanko jatkaa eläinten etsimistä seuraavana päivänä.
Näin se olisikin pitänyt toteuttaa:
Lasten piirtämät kortitLasten piirtämät kuva-sanakortitKun osa lapsista oli löytänyt kaikki 12 eläinkorttia, intoa olisi riittänyt etsimiseen vieläkin. He piirsivät ja kirjoittivat itse lisää eläinkortteja, piilottivat ne ja lähtivät etsimään toistensa kortteja. Eläinsuunnistuspassin kääntöpuolikin alkoi olla täynnä eläinten nimiä.

Tajusin, että minunhan olisi pitänyt antaa alunperinkin lasten tehdä eläinkortit. Se olisi ollut lapsilähtöisempää.Näin kuvia tämän tyylisestä eläinsuunnistuksesta Facebookin Eskariopen eväspussi -ryhmässä ja tein aktiviteetista oman versioni. Ei kommentteja: