keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Lasinsulatuskurssi


Menossa uuniin

Osallistuin lasinsulatuskurssille viime lauantaina. Teimme kokeiluja lasilevyistä sekä kierrätyslasista, kuten eri värisistä pulloista ja purkeista.

Kurssin lopuksi laitoimme työt keramiikkauuniin ja annoimme uunin lämmetä 780-asteiseksi. Koska lämpötilan täytyi laskea huoneenlämpöiseksi ennen uuninluukun avaamista, näin tuotokseni vasta eilen.

Dali-vaikutetta uunissa saaneena

Auringon valossa sama työ kuin yllä


Kurssille mukaan otettavien tarvikkeiden listassa oli mm. laastarit. Huvitti vähän, sillä en ruukaa käyttää laastaria. Otin niitä kuitenkin mukaani kolme kappaletta - ja kotiin palasin kolmessa sormessa yhteensä neljä laastaria. 


Laitoin pilttipurkkiin eri värisiä lasin paloja ja
purkin pystyssä uuniin


Sinikka: Kiitos pilttipurkeista! :)


Laitoin pestopurkkiin lasin paloja ja
purkin kallellaan uuniin
ripustuslenkin keraLasinsulatuskurssia veti kuvataideopettaja Aino Peltola. Suurkiitokset Aino!

4 kommenttia:

Ruskaterttu kirjoitti...

Olen jostain lukenut että mikroaaltouuniin voi panna jonkun pienemmän kuvun, jossa lasi sulaa. Ootko kuullu ja tiedätkö siitä enemmän. Olen "tulevaisuutta varten" säilyttänyt värillisiä lasinpaloja minäkin...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Ruskaterttu ja tervetuloa lukijaksi. En ollut kuullut aiemmin mahdollisuudesta sulattaa lasia mikrossa, kiva kun vinkkasit. Tuttu tilanne tuo mitä erinäisemmän materiaalin säästäminen "tulevaisuutta varten".. :)

Kaisuliina kirjoitti...

Heippa! Löysin blogiisi nyt ensimmäistä kertaa ja olen jo tovin selannut blogisi juttuja. Itsekin asun Rovaniemellä joten jään varmasti seuraamaan blogiasi.
Tähän lasinsulatusjuttuun piti kommentoida kun itse olen Rovalassa osallistunut jo muutaman kerran sulatuslasikorukurssille. Aivan ihanaa hommaa! Haluaisin osallistua myös lasipajaan missä tehdään käyttöesineitä mutta aika ei riitä kaikkeen...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Kaisuliina! Tervetuloa seuraamaan blogiani. Vau, sä oot harrastanut lasinsulatusta enemmänkin. Mukavaa kesää! :)