perjantai 4. helmikuuta 2011

Kortteja viilusta


Tein harmaaksi maalatusta viilusta kortteja. Näitä kortteja voi myös ripustaa seinälle pieniksi tauluiksi. Tällöin ei tarvitse liimata kääntöpuolelle paperia, johon kirjoittaa.


Yllä näkyvässä kortissa käyttämäni helmet ostin siskoni kanssa Chatuchak-nimiseltä valtavan suurelta viikonlopputorilta Bangkokista viime kesänä. Ompelin sydämeen 1 - 4 helmeä kerrallaan kiinni viiluun valkoisella ompelulangalla.


Valkoinen ruusuke on äidin tekemä.


Lautasliinasta irroitin kuviokerroksen. Halusin liimata vaaleaa paperia lautasliinan alle, mutta tavallinen kopiopaperi oli liian valkoista. Leikkasin puhelinluettelosta vaaleaa paperia, jonka liimasin lautasliinan alle tavallaan kehystämään kuvioita.


Myös alimman kortin pitsi on Bangkokista. Pitsiä myytiin jaardeittain ja pienin erä, mitä möivät, oli 100 jaardia eli reilut 90 metriä. Hinta oli Suomeen verrattuna tosi edullinen, joten ostin. Tämä ei ole ollenkaan tapaistani. Koko 100 jaardia ei tarvinnut olla samaa sorttia, joten valitsin kahta eri pitsiä, tässä kortissa on sitä kapeampaa. Onneksi molemmat siskoni ovat innostuneet käyttämään näitä pitsejä.

Sain viilua yhden tehtaan roskiksesta monen mutkan kautta. Kiitokset asianosaisille!

6 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Aivan ihania nämä kortit! Kiva kun oot tehnyt erilaisia malleja. Tuo pitsi yksinkertaisuudessaankin on tosi hyvä :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos. Kyllä mä siihen pitsikorttiin kokeilin monenlaista pitsin yläpuolelle, muttei mikään oikein istunut siihen, niin jätin noin yksinkertaiseksi.

Elisa kirjoitti...

Tosi kauniita! <3

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Elisa :)

miqlu kirjoitti...

Kiva tunnelma ja värimaailma näissä korteissa!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos :)