lauantai 26. helmikuuta 2011

Grafiikkaa kotikonsteinTässä yksi ilta kokeilin yksinkertaista grafiikkaa. Leikkasin hampurilaispakkauksesta press-print-tyylistä levyä (solumuovi?) ja painoin siihen kuvioita neulepuikolla ja neulalla.Levitin siveltimellä tuubipeiteväriä laatalle. Painanta ei kuitenkaan onnistunut. Olen kokeillut aiemmin pullopeiteväreillä ja se toimi. Kun muutamasta yrityksestä huolimatta en saanut painettua kuvioita paperille, otin uuden laatan, niin ison kuin hampurilaispakkauksesta saa leikattua (n. 8 x 8 cm), ja painoin pelkkiä väripintoja. Yllätyin, kuinka elävää pintaa sain aikaiseksi. Saa nähdä, mitä keksin tehdä näistä pintakokeiluista.

Paperi on tavallista kierrätettyä kopiopaperia. Toisen puolen teksti kuultaa läpi kohdista, joihin painoin vaalealla värillä. Jatkossa voisin satsata paperiin vähän enemmän, jottei iso työ mene hukkaan. Kyllä näitä vaaleita pintoja voi nytkin käyttää, mutta parempi olisi, jos teksti ei kuultaisi läpi yhtään.


Pintakokeiluja tuubipeiteväreillä

Parin päivän kuluttua kokeilin pullopeiteväreillä. Painaminen onnistui hyvin sellaisella kuviolla, jossa ei ollut kovin tarkkaa, mikä kohta näkyy selkeästi. Yksinkertainen maisema oli kuitenkin hankala saada näyttämään hyvältä. Yritin olla ajoissa ensi joulun joulukorttien teon suhteen, mutten taida sittenkään toteuttaa niitä tällä tekniikalla.

Ai niin.. Tasaisempaa jälkeä olisi tullut varmaankin, jos olisin telannut maalin laattaan sen sijaan, että käytin sivellintä. Siitä on melkein kaksi vuotta, kun olen tehnyt press-print-painantaa oppilaiden kanssa. Vähitellen palautuu asioita mieleen.. No, olen uskollinen otsikolle: grafiikkaa kotikonstein. Tässä kodissa ei ole grafiikkatelaa. :)

  
  

Otin Prismasta vessapaperipakkausten välistä ison kartongin (niitä saa ilmaiseksi) ja leikkasin siitä korttipohjia. Kartongin paksuus on mielestäni juuri ja juuri riittävä kortteihin.

Leikkasin painamaani kuviota ja sen alle
 vähän suuremman valkoisen 
paperin kehykseksi.

Käärin lahjan ei-niin-hyvin-onnistuneeseen pintakokeiluun.

2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Voi että! Ihanaa, kun jaksat tehdä luovia kokeiluja eri matskuilla! Ihan alkaa taas sormet syyhytä grafiikan pariin <3

Hääräämön Laura kirjoitti...

Grafiikka taitaa olla sun tekniikka. Tai siis yksi niistä. :)