maanantai 13. helmikuuta 2012

Tunisialaisittain virkatut lapaset

Kävin tänään Rovaniemen keskustassa Marttojen rekkakiertueella, jonka teemana on Lovikka-lapaset. Näin siellä ensimmäistä kertaa tunisialaisittain virkatut lapaset ja innostuin saman tien (engl. Tunisian Crochet, saksaksi Tunesisch Häkeln). Nämä kaksipäisellä virkkuukoukulla tehtävät lapaset eivät käsittääkseni kuuluneet kiertueen viralliseen ohjelmaan, mutta joku ystävällinen marttarouva opetti tällaisten lapasten tekoa. 

Kävin ostamassa bambuisen tunisialaisen virkkuukoukun ja ohutta Pirkka-lankaa (ei kai mitään tekemistä K-kaupan Pirkka-tuotteiden kanssa). Sain aikaiseksi melkein kymmenen senttiä lapasenvartta tänä iltana.
Suuret kiitokset Martoille rekkakiertueesta! 


Edit: Ohje tunisialaisittain virkattuihin lapasiin löytyy täältä.

12 kommenttia:

Tutu kirjoitti...

Ihanat lapaset tulossa. Tuon tekniikan haluan itsekin oppia. Hyvää Ystävänpäivää!

Aarnilintu kirjoitti...

Näyttääpä mielenkiintoiselta. Tuossa siis on valkoisella virkattua ketjua, joka on punertavalla langalla yhdistetty lapasen aluksi? Pitääkin kurkata Tumppurekan aikataulut, kovasti sitä on ainakin mainostettu ja olen monessa paikassa törmännyt tietoihin sen olemassaolosta. Hyvää ystävänpäivää myös:)

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista... laitappa kuvia lisää kun työvalmistuu:)

miumau kirjoitti...

Tumppurekka olis tulossa tänne huomenna, täytyypä kokeilla, jos ehtisi käväistä. Kivan näköiset tumppuset tulossa. Ja kiitos kaunis noista Rovaniemen kuvista, lämmittää yhden koti-ikäväisen mieltä kovasti. :)

Ja oikeastaan tulin kertomaan, että mun sekamelska-blogissa olisi sulle terveisiä! :)

Kaisuliina kirjoitti...

Toi on kyllä kiva tekniikka! Tulee lämpöiset lapaset!

Itsekin kävin kurkkaamassa rekkaan kun kerrankin tulivat tänne pohjoiseen. Ja itse asiassa taisin nähdä sinut kuvaamassa rekkaa. :) Ainakin tuo kellonaika viittais siihen. Kävelin sinun ohi rekasta siihen kultajouseen.

Itse kiinnostuin siitä tupsukehikosta. Huomasitko pöydällä olevat huopakorut? Ne pallot on tehty huopasesta tehdyistä tupsuista. Kätevää!

Lotte kirjoitti...

Kauniin näköistä pintaa tulee, vaikuttaa vaan aika hankalalta tekniikalta. Blogistani löydät muuten tunnustuksen/haasteen :).

MinnaO kirjoitti...

Tekniikasta käytetään myös nimitystä koukkuaminen. Kauhavan kangasaitan sivuilla on muutama ohjekin tästä tekniikasta. Itse olen tehnyt myös parit lapaset, ja tekniikka ei ole ollenkaan vaikea; päinvastoin! Blogistani löytyy kuvia lapasistani, jos joku kiinnostuu...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista. :) Ja hyvää ystävänpäivän iltaa (iltayötä)!

Tuija: Tervetuloa Hääräämön lukijaksi!

Aarnilintu: Pinta näyttää juuri siltä, miten kuvailit, mutta se tehdään sillein, että kun on tehty aloituskierros, niin virkataan puikolle about 12 silmukkaa ja sitten käännetään työ toisin päin ja virkataan silmukat kolmea vaille ja sitten taas käännetään työ. Siis ees taas käännellään työtä. Tällä "ohjeella" ei kyllä pysty tekemään, mutta idea ehkä vähän aukesi. Jos netistä ei löydy hyvää ohjetta tähän tekniikkaan, voisin ehkä tehdä sellaisen.

Memmi: Laitan tänne sitten kuvia valmiista lapasista. Ja nyt kun olen luvannut julkisesti, niin jospa saisin tehtyä lapaset pian valmiiksi..

Miumau: Jos vain suinkin ehdit, käy ihmeessä Tumppurekassa. Kiitos tunnustuksesta.

Kaisuliina: Ei ole totta! Just siinä Kultajousen nurkalla kuvasin. Oispa mukava nähdä sut ihan tietoisestikin. :) Ne tupsukehikot näyttivät käteviltä tupsujen tekoon. Huopahelmet huovuttaisin kuitenkin edelleen ihan villasta, sillä koruihin käytettävät helmet voivat olla kevyitä, siis tehty aika vähästä villasta. Nopeitakin ovat huovuttaa, mutta varmasti on paikkansa myös tuolla esitellyllä työtavalla. Hyvä oivallus tuo "kone"! :)

Lotte: Kiitos tunnustuksesta. :) Kuten MinnaO kertoi, tämä tekniikka ei ole ollenkaan vaikea. Valmista työtä katsellessa minä en olisi arvannut, miten sitä tehdään, mutta minä opin ihan vain katsomalla, en kokeillut rekassa ollenkaan. Sitten kotona aloin tehdä, ohje oli kyllä.

MinnaO: Kiitos ohjevinkistä. Hienoja lapasia olit tehnyt. Käykää muutkin kurkkaamassa! :)

Kaisuliina kirjoitti...

Arvaa mitä?! Katsoin tuota kuvaa tarkemmin ja minähän se olen tossa rekan portailla! Että terve vaan! :D

Santtu kirjoitti...

Oi miten ihana blogi sinulla onkaan! :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Uskomatonta! Tervetuloa Hääräämöön mallinkin ominaisuudessa. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Santtu ja tervetuloa lukijaksi. :)