tiistai 7. helmikuuta 2012

Uusi jalusta ja panoraamakokeilujaKari Huhtamo: Lapin jälleenrakennuksen muistomerkki 


Kävin ostamassa uuden jalustan eilen. Kotimatkalla pysähdyin kahteen paikkaan kuvaamaan. Otin kuvia panoraamaa varten. Ilma tuntui ihan lämpöiseltä kunnon pakkasten jälkeen, mutta täytyi myöntää, että reilut -20 astetta alkaa olla minulle liian kylmä valokuvaussää. Lähes tunnottomia sormia ja varpaita oli sen verran monta, ettei käynyt mielen vieressäkään kuvata lisää. Pyöräilin vain nopeasti kotiin.

Tänään minulla alkoi opetus poikkeuksellisesti vasta klo 9. Innostuneena uudesta jalustasta sekä panoraaman mahdollisuuksista kuvasin vähän matkalla töihin. Pakkasta oli melkein 30 astetta, mutta ei se sittenkään ole liian kylmä, jos kuvaa vain vähän eikä tuule paljon.

Eilisen panoraaman (yllä) tein muistaakseni yhdeksästä kuvasta. Tämänaamuinen (alla) on seitsemästä kuvasta. Yhdistin kuvat Photoshopilla. Yllätyin, miten hyvin ohjelma yhdisti kuvat. En korjaillut kuvien saumakohtia ollenkaan.

Vasemmalla Pienteollisuustalo eli Piekkari, vanha kouluni
(kuva suurenee klikkaamalla)

En raaskinut ostaa kovin kallista jalustaa. Taas totesin, että jos haluaa hyvän ja halvan, täytyy ostaa kaksi. Niinpä menin tänään hyppytunnilla vaihtamaan parempaan.

Ei kommentteja: