sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Käsityöpussi + neulakintaatKäsityöpussi

Havahduin siihen, että kuljetan käsitöitä muovipussissa, ja korjasin tilanteen saman tien. Ompelin miesten tekokuituisen paitapuseron hihoista yksinkertaisen pussin. Kangas ei puru, joten en huolitellut saumoja enkä edes pussinsuuta. Leikkasin kankaasta kiristysnyöreiksi suikaleet, jotka ompelin kiinni pussin takakappaleen keskelle reilun 10 cm päähän yläreunasta.Käsityöpussi

Paidassa, josta tein tämän pussin, ei ollut pesulappua, mutta luulisin, että materiaali on sataprosenttista polyesteriä tai vastaavaa, ei missään tapauksessa miellyttävää vaatteena. Tavallaan siis kuljetan käsitöitä edelleen muovipussissa.. Materiaali on kuitenkin sellaista, ettei se kerää pölyä eikä siihen tartu helposti langanpätkät, kätevää.

Applikoin nimeni pussiin samasta kankaasta kuin mistä tein pussin. Laitoin kirjaimissa raidat vaakasuoraan ja siksakkasin mustalla langalla kiinni. En käyttänyt tukikangasta, joten jälki ei ollut kovin siistiä, mutta silitin vähän reilummalla lämpötilalla, niin johan siistiytyi.


Neulakintaat


Käsityöpussissa on tällä hetkellä neulakinnastekeleet. Opin neulakinnastekniikkaa vuosi sitten Johannes Laurin käsityötalolla järjestetyllä kurssilla ja olen sen jälkeen tehnyt viidet lapaset tuolla tekniikalla. Työt etenevät hitaasti, sillä teen niitä vain palavereissa ja matkustaessa.

6 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Upea! Hyvin hyödynnetty jo olemassa olevia materiaaleja! Kaunis lopputulos!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea!!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Marika ja Memmi!

sinisukka kirjoitti...

Loistojuttu!! Hauskat kirjaimetkin :)

Aarnilintu kirjoitti...

Minulla on myös käsitöille matkapussi, joka on jokusen kilometrin matkustellut työmatkaseuralaisena. Tuollainen on paljon näppärämpi ja nätimpi kuin rapiseva muovipussi. Neulakinnastekniikkaa olen myös taannoin opetellut työväenopiston perinnekäsityökurssilla, mutta sen jälkeen muut kiireet ajoivat neulakintaiden ohi niin että yksiäkään ei ole valmistunut. Vielä.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viesteistä Sinisukka ja Aarnilintu! Kyllä ne neulakintaat sieltä vielä valmistuu, eikö? Mut eihän tässä mitään kiirettä valmiissa maailmassa. :)