perjantai 24. helmikuuta 2012

Tunisialaisen virkkauksen anatomiaa

Nurja puoliAloin tehdä lapasia tunisialaisittain virkaten, mutta purin tekeleen, sillä se oli liian pieni. Purkaessani huomasin, että ketjusilmukoiksi virkattu valkoinen lanka lähtee irti jättäen jäljelle harvan neulospinnan. Valmis tunisialainen virkkaus ei näytä siltä, että siinä olisi neulosta.

Otin jo kuvia tunisialaisen virkkauksen ohjetta varten, mutta taidan kerätä vähän lisää uskottavuutta ohjeelle virkkaamalla vielä muutaman sentin ennen ohjeen julkaisua.


Edit: Ohje tunisialaisittain virkattuihin lapasiin löytyy täältä.

4 kommenttia:

Virveli kirjoitti...

Mitä ihmettä on tunisialainen virkkaus? En ole ennen kuullutkaan...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei Virveli! Minä törmäsin tunisialaiseen virkkaukseen viime viikolla. Tätä tekniikkaa kutsutaan käsittääkseni myös koukkuamiseksi. Koukkuamista on monenlaista. Tätä versiota, mitä minä olen opetellut, tehdään kaksipäisellä virkkuukoukulla. Se ei ole ollenkaan vaikeaa. Minulla on ajatuksena julkaista ohje tunisialaiseen virkkaamiseen lähiviikkoina. Jos osaat virkata ketjusilmukoita ja tehdä langankierron ja vetää sen silmukan läpi, opit nopeasti myös virkkaamaan tunisialaisittain. :)

Aarnilintu kirjoitti...

Täälläkin on yksi, joka odottaa innolla ohjetta, koska tämä on minullekin uusi tuttavuus.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Moi Aarnilintu! Mukava kuulla, että ohjeelle on kysyntää. Olen parhaillaan tekemässä peukaloa lapaseen, kohta alkaa kavennus. Pian siis kuvat otettuna ohjetta varten.