keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Elävää mallia vuosien takaa

Aika: 2 x 20 min

Kahtena peräkkäisenä päivänä piirsimme 
samaa mallia eri puolelta yhdelle paperille.


Minun on vaikea heittää pois tekemiäni töitä. Isot piirustusrullat ovat olleet mukana monessa muutossakin, mutta nyt päätin valokuvata mielestäni parhaat työt ja heittää paljon piirustuksia roskiin. Ihmisen piirtäminen on kaikkein vaikeinta, ja siksi elävää mallia piirretään taidekouluissa. Elävän mallin piirustukset ovat harjoituksia eikä niitä ole edes tarkoitettu koristamaan seiniä. Alkoi tuntua turhalta (vihdoin!) säilöä näitä tilaa vieviä kuvia ihan vain säilyttämisen ilosta. Piirsin paljon elävää mallia opintojen ensimmäisinä vuosina. Nämä työt ovat vuosilta 1999 - 2002. Piirustusaika oli useampi tunti, yleensä noin kolme tuntia, siis 20 minuuttia piirtämistä, sitten 10 minuutin tauko ja taas 20 minuuttia piirtämistä jne.

Piirtimenä on hiili ja pastelliliidut, ja paperi on valkoista tai ruskeaa rullapaperia, leveydeltään 1 m tai vähän yli. Alimmasta kuvasta näkyy, miten otin kuvat: kiinnitin paperin pyykkipojilla parvekkeen tuuletustankoon. Poistin signeerauksista sukunimeni kuvankäsittelyohjelmalla.

7 kommenttia:

Aarnilintu kirjoitti...

Kyllä, ihmisen ja varsinkin alastoman ihmisen piirtäminen on todella vaikeaa. Lukioajaoilta jäi kaivelemaan, kun en mielestäni osannut tehdä minkäänlaisia akvarelleja. Niinpä menin opiskeluaikana akvarellikurssille työväenopistoon ja huh että siellä riitti ja riitti noita ihmismalleja. Ja tallessa ovat työt minullakin, ei niitä vaan jotenkin raaski heittää poiskaan. Enkä tiedä osaanko sitä ihmistä piirtää kaikesta huolimatta vieläkään:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Piirtämisessä kyllä riittää haastetta loppuelämäksi. Kunpa vain tulisi otettua haaste vastaan.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja. Mietin oltiinkohan samalla kurssilla, mutta ei ilmeisesti oltu kun en muista tuota samalle paperille tehtyä samaa asentoa eri kulmista.

Minä oon parhaimpia kehystäny ja laittanu seinälle just ton säilytysongelman takia. Huonoimmista on ollut pakko luopua, kun ei vaan tila riitä kaiken säilyttämiseen.

elisa

Elisa kirjoitti...

voi ei, me on oltu varmasti ihan vierekkäin piirtämässä T:a! mulla nimittäin melkein ihan samasta suunnasta nuo T:n elävät :D Nostalgiset ja haikeat fiilikset näitä katsellessa. Mutta olihan se kyllä tosi mukavaa, tykkäsin elävästä mallista. Olispa kiva päästä taas joskus piirtämään elävää :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Moi Elisa! Kylläpähän me ollaan oltu samalla elävän mallin kurssilla. Ainakin oltiin plastisen sommittelun kurssilla, jossa tehtiin elävää mallia savesta ja sitten valettiin kipsiin. Ehkä siksi muistan, kun se oli ihan kauheeta. Tai siis tosi vaikeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin löytyy samoja asentoja elävänmallin piirustuksissa. Ollaan siinä samassa rivissä piirretty ja ehkä jotain opittu. Siitä on jo aika kauan...:)
Lotta

Hääräämön Laura kirjoitti...

Moikka Lotta! Onhan siitä jo joku tovi. :) Kunpa vain olisi edelleen jäljellä sama tatsi piirtämiseen, mulla ainakin jäänyt piirtäminen kokonaan.