keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Pieni silkkilaukku

Ompelin viime vuonna Vietnamissa teettämääni silkkimekkooni sopivan laukun. Olisin toki voinut teettää laukunkin, mutta sille olisi tullut hintaa noin 10 euroa, eli puolet mekon hinnasta, niin pyysin vähän mekkokangasta mukaan, jotta voin ommella laukun itse. Euroopasta käsin tuo 10 euroa ei kuulosta niin pahalta, mutta Vietnamissa hyvä lämmin ateria kadulta ostettuna maksoi euron verran, niin kymppi kuulosti laukun hintana kohtuuttomalta.
Vietnamissa ompelijat ovat todella taitavia. Juhlamekko syntyi mittojen mukaan alle vuorokaudessa. Kun kysyin laukun teettämisestä mekon yhteydessä, sain katsottavaksi jonkun postimyyntifirman katalogin ja olisin saanut valita sieltä minkä tahansa laukun, niin he olisivat ommelleet minulle sellaisen. Myös kengät olisi voinut teettää samasta tai ainakin saman värisestä kankaasta kuin mekon.

Tein laukun vuorista vähän pienemmän kuin päällisestä, jotta sisällä olevat tavarat eivät näy muhkuroina ulospäin. Nappi on vain koriste ja muistuttaa siitä, että yksittäisetkin napit kannattaa säilyttää. Laukku aukeaa takapuolelta tarranauhalla.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika taitavia siellä ja niin sinäkin,laukku on kaunis!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Nina.

Taikku kirjoitti...

Ihana! Todella kaunis ja siististi ommeltu!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Taikku.

Lotte kirjoitti...

Ihana laukku! Tuo nappi sopii siihen oikein hyvin ja kätevää, että se aukeaa silti tarralla.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitti Lotte. Mäkin olen tyytyväinen tuohon laukun kiinnityssysteemiin.

SariHanne kirjoitti...

Kaunis laukku!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Sari.