tiistai 31. toukokuuta 2016

Eläinsuunnistus eskarissa


Eläinsuunnistuspassi


Eläinsuunnistuksesta tuli kevään viimeisen viikon hitti eskarissamme. Kyseessä ei ole varsinainen suunnistus, vaan lapset etsivät esikoulun pihaan piilotettuja eläinkortteja pareittain.Eläinsuunnistuksen passi ja kuva-sanakortti


Kun lapset löysivät pihapiiristä eläinkortin, he tulivat yhden koivun juurelle ja kirjoittivat aiemmin keräämistään kepeistä eläimen nimen. Saatuaan kirjoituksen valmiiksi he pinosivat kepit takaisin puun juurelle. Sitten he kävivät kirjoittamassa tussilla eläinsuunnistuspassiinsa eläimen nimen muutaman kymmenen metrin päässä eskarin portailla. Lopuksi he veivät eläinkortin samaan paikkaan, josta olivat löytäneet kortin. Ja sitten etsimään seuraavaa eläintä.


Eläinsuunnistuksen kortit Papunetin Kuvatyökalulla

Tein kuva-sanakortteja Papunetin Kuvatyökalulla ja päällystin ne kontaktimuovilla molemmilta puolilta. Kaukon kaverit -lorusta on kaikki eläimet mukana, ja lisäksi laitoin kortteihin jokusen muun eläimen. Yllä olevan kuvan kuvaushetkellä torakkakortti oli häviksissä. 


Näin kuvia tämän tyylisestä eläinsuunnistuksesta Facebookin Eskariopen eväspussi -ryhmässä ja tein aktiviteetista oman versioni. Etukäteen olin melko epävarma homman toimimisesta, sillä lapset kirjoittavat kahteen kertaan saman sanan. Ajattelin, että se on liian tylsää, mutta lapset olivat aivan innoissaan. He pyysivät päästä syömään myöhemmin ja kysyivät, voidaanko jatkaa eläinten etsimistä seuraavana päivänä.Eläinsuunnistuksen eläinkortit


Edit 1.6.2016: Tänään osa lapsista oli löytänyt kaikki 12 eläinkorttia, ja intoa olisi riittänyt etsimiseen vieläkin. He piirsivät ja kirjoittivat itse lisää eläinkortteja, piilottivat ne ja lähtivät etsimään toistensa kortteja. Eläinsuunnistuspassin kääntöpuolikin alkoi olla täynnä eläinten nimiä.

Tajusin, että minunhan olisi pitänyt antaa alunperinkin lasten tehdä eläinkortit. Se olisi ollut lapsilähtöisempää ja kuten nykyään monesta asiasta sanotaan: uuden opsin mukaista.
Ei kommentteja: