maanantai 12. helmikuuta 2024

Teemana pääsiäinen: 5 ideaa esi- ja alkuopetukseen
Tulit oikeaan paikkaan, jos etsit pääsiäisaiheisia ideoita esi- ja alkuopetuksen äidinkieleen ja matematiikkaan. Nämä harjoitukset sisältävät paljon hienomotoriikkatreeniä, ja joukossa on myös kaksi askarteluohjetta. 


Lisäksi tämän postauksen lopusta löytyy pääsiäiseen liittyvä linkkilista. Keinuva kuoriutuva tipuKeinuvan tipun askartelussa väritetään, leikataan, taitellaan sekä liimataan paperia. 

Aikuisen tarvitsee vain  tulostaa munan ja tipun ääriviivat. 
Pääsiäismunaväritys

alkuäänneharjoitusPääsiäismunaväritys on monipuolinen alkuäänneharjoitus, jossa treenataan samalla hienomotoriikkaa mukavilla tavoilla: kynillä, saksilla sekä sinitarralla. Askeleita kertyy kunnioitettava määrä työskentelyn lomassa. 
Pääsiäismunajahti

lukumäärät, numerot ja hienomotoriset taidot 
kymppiparit, yhteen- ja vähennyslasku
Pääsiäismunajahdissa harjoitellaan kuviolävistäjillä numero-lukumäärävastaavuutta sekä käsitteitä yksi enemmän ja yksi vähemmän. Munilla voidaan harjoitella myös kymppipareja sekä yhteen- ja vähennyslaskua. 

Kuviolävistäjät ovat hyviä välineitä esimatemaattisten taitojen harjoittelussa. Niiden käyttö vahvistaa käsien pieniä lihaksia, mikä on tärkeää esimerkiksi kynäotetta varten. PääsiäissudokutSudokut ovat mukavaa ajanvietettä. Niiden ratkominen kehittää matemaattis-loogista ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja. 

Nämä sudokut laminoidaan ja puuttuvat kuvat leikataan irti toisistaan. Sudokuja on näppärä ratkaista tarjottimella, jolloin kuvat pysyvät hyvin tallessa. Versojen ja rairuohon kasvatustalo
Maitopurkista on kätevä askarrella kasvatusastia rairuoholle tai versoille. Mullan sijaan kasvualustana voidaan käyttää pehmopaperia, esimerkiksi vessapaperia. 

Vesiväreillä maalattu paperi tuo elävän pinnan taloon sekä aitaan, mutta aivan hyvin voit käyttää itse maalatun paperin sijaan väripapereita. Muuta mukavaa pääsiäiseen liittyen:

Hyvää pääsiäisen odotusta!


Ei kommentteja: