maanantai 29. maaliskuuta 2021

Pääsiäisaiheinen toiminnallinen alkukirjainharjoitus eskarissa + tulosta tehtävämoniste pdf




Eskarin toiminnallisessa pääsiäismunatehtävässä harjoitellaan alkukirjaimia, kävellään ja saadaan myös hienomotoriikkatreeniä.




Ope antaa jokaiselle lapselle yhden kuviollisen pääsiäismunan, jossa on kirjaimia.




Lapsi valitsee munasta yhden kirjaimen ja etsii kuvakorteista huoneen toiselta laidalta kortin, jossa oleva kuva alkaa kyseisellä kirjaimella. Lapsi painaa mieleensä, minkä värisellä taustalla kortti on ja värittää munasta kirjaimen alueen samalla värillä. Näin hän jatkaa, kunnes koko muna on väritetty.


Olen leikannut värillisistä papereista noin postikortin kokoisia paloja ja laminoinut ne. Tätä tehtävää varten kiinnitin niihin kuvakortteja sinitarralla. Minulla on kutakin väriä kaksi kappaletta. Se on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, sillä voin valmistella hyvissä ajoin kaksi tehtävää, ja värit riittävät silti. Enimmäkseen olen käyttänyt näitä värikortteja väritä numeron mukaan -tehtävissä (color by number). Niitä varten olen kiinnittänyt lukumääräkortteja näihin värikortteihin.




Lapsi leikkaa munan irti paperista ja kiinnittää munan sinitarralla seinällä olevaan isoon koriin. Sillä aikaa, kun lapsi on kiinnittämässä munaa, hänen pöydällensä on munittu uusi muna. Ope vinkkaa, että uuden munan värit käydään katsomassa eri korteista.






Hääräämön muita pääsiäisaiheisia eskariaktiviteetteja:


Oletko jo tutustunut Hääräämön pääsiäisaiheiseen Pinterest-tauluun, josta löytyy monia ideoita esiopetukseen?


Löydät Hääräämön kuvia myös Instagramista.


Hyvää pääsiäistä!


Ei kommentteja: