maanantai 29. elokuuta 2016

Välivärien sekoitus öljypastelliliiduilla + pdf

värioppi

Öljypastelliliiduilla on kätevä harjoitella välivärien sekoitusta. Kun tummempaa väriä laitetaan paperille hennosti ensin, vaaleammalla värillä saa kätevästi väritettyä päälle siten, että värit sekoittuvat. Jos tummempaa väriä on liikaa, vaaleampi väri ei pääse vaikuttamaan riittävästi.


Värioppi

Piirsin sateenvarjon ja rantapallon, joihin lapset värittävät kaksi pääväriä reunalle. Keskimmäiseen osioon he sekoittavat reunoilla olevat värit.

Jotta väliväreistä tulee puhtaita, päävärien valinnassa täytyy olla tarkkana. Esimerkiksi vihreää sekoitettaessa valitaan se vihreämpi sininen, ja oranssia sekoitettaessa oranssimpi punainen.

Monisteessa on kuvien ympärillä reilusti tilaa. Lapset kokeilivat paperin reunoihin värien sekoittamista sekä puhdistivat liituja. Keltaiseen tarttuu helposti muita värejä, jotka lähtevät pois, kun liidulla piirtää.


värioppi

En saanut onnistumaan violetin sekoittamista. Siitä tuli niin tummaa, että se ei näyttänyt violetilta. Jos siihen olisi sekoittanut valkoista, tehtävän idea olisi mennyt pilalle.

Vihreä ja oranssi onnistuivat hyvin, kun tummempaa väriä malttoi laittaa riittävän vähän.Sateenvarjoa ja palloa voisi hyödyntää johonkin piirustukseen/maalaukseen, mutta me laitoimme ne sinällään seinälle.

Teetin tämän harjoituksen viime talvena eskarissa. 
Se toimii myös isommilla oppilailla.


Harjoittelimme aiemmin värien sekoittamista 

Oranssin ja vihreän sekoitus öljypastelliliiduilla, ilmainen pdf


Arvonnan voittaja


Kiitokset kaikille Hääräämön arvontaan osallistuneille!
Onni suosi nimimerkkiä Blogmii. Onneksi olkoon!
Otin voittajaan yhteyttä, ja Puikkomaisterin lapaskirja on jo matkalla voittajalle.

4 kommenttia:

Pikku Akka kirjoitti...

Kiitos monisteesta - hyvä harjoitus! :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Ole hyvä! Tämä taitaa olla ainoa teettämäni kuvistyö, jossa kaikilla tulee samanlainen tuotos. Mutta toimiva värioppi- ja liituharjoitus :)

Lassila kirjoitti...

Onpas kiva idea meidän pienille nyt kun pitää olla kotona paljon. Hyvä juuri opetella noita värien sekoittumista. Kiva kun laitoit tuon PDF-tiedoston myös.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Lassila. Mukavia taidehetkiä!