torstai 7. maaliskuuta 2013

Painava sylikissa riisitäytteellä


Painava sylikissa lapselle keskittymisen avuksi

Lastentarhanopettajasiskoni tarvitsi töihin sylikissan, jonka voisi antaa syliin sellaiselle lapselle, jolla on pulmia keskittymisen kanssa. Kissan voi laittaa myös harteille. Ompeluksestani ei oikein tullut kissan näköinen. Jään mielenkiinnolla odottamaan, miksi lapset alkavat kutsua sitä.


Painava sylikissa lapselle keskittymisen avuksi


Leikkasin kissan ruskeasta säämiskän tyylisestä kankaasta. Korvien sisäpinta sekä kuononpää ovat vanhasta froteepyyhkeestä. Silmät ovat heijastinkangasta. En tiedä, onko tuolla heijastinominaisuudella tässä tapauksessa mitään merkitystä. 

Laitoin kissaan täytteeksi kilon riisiä. Riisille tein erillisen kissan muotoisen pussin lakanakankaasta. Ompelin sen kiinni päälliskankaaseen kuonosta ja hännän tyvestä. En tiedä, onko kilon painoinen kissa tarpeeksi painava tähän tarkoitukseen. Riisiä voi lisätä tarvittaessa melko kätevästi.

8 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Voi,miten kiva niksi...itse työskentelen päiväkodissa,ja tuolaiselle kissalle on kyllä käyttöä...taidanpa poimia idean ja ommella sinne tuollaisen kisun paijattavaksi...kiitti ideasta:)

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Tämähän onkin kätevä lapsen rauhoittaja :)

hanna-naa kirjoitti...

Ihanan hauska :)

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Olen tehnyt muutaman kanin jossa masun sisällä jyviä että on aika painava.. jopa itsestä se tuntuu paremmalta kun siinä painoa.
Hieno idea..

Pilvi kirjoitti...

Ihan huippu kissa! Voiskohan sen reviiriä laajentaa myös muihin oppilaitoksiin?

margsan kirjoitti...

Hieno idea!! Ja varmaan toimiva....

Niinu kirjoitti...

Hauska idea! Ja onnistunut toteutus:)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista!